Protest al profesorilor de la Șincai față de numirea noilor directori de către ISMB: ”Inspectoratul general ne-a evacuat înaintea primarului”

0
Sursa foto: Captură Digi 24

Mai mulți profesori de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală au protestat, marți, în fața clădirii liceului față de impunerea unor noi directori de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și față de intenția de relocare a școlii. Potrivit informațiilor HotNews.ro, 18 profesori au refuzat să intre la ore, iar alți 13 profesori nu au susținut orele online. Profesorii spun că noii directori, numiți de ISMB, ”nu se opun evacuării”.

Protestul profesorilor de la Șincai vizează numirea unei echipe de directori de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care nu are acordul majorității profesorilor și care are drept scop realizarea relocării școlii. Potrivit sursei citate, Consiliul profesoral a votat și a propus un director după ce precedentul, numit la data de 4 ianuarie, a demisionat, însă ISMB a numit pe altcineva.

”Protestez, astăzi, alături de 31 de colegi. Nu intrăm la ore, pentru că Inspectoratul Școlar București a decis să nu ia în considerare propunerea cancelariei și a numit doi directori care să ajute PS4 să ne evacueze mai repede. Rușine!”, a scris profesoara Alexandra Chirea, pe Facebook.

Foto: facebook.com/ Alexandra Chirea

Ce spune fosta directoare a școlii, Silvia Mușătoiu: ”Inspectorul școlar general, alături de întreg Consiliul de Administrație al ISMB, i-a luat-o înainte primarului și ne-a semnat evacuarea. Mr. B nu prea are încredere în justiție și s-a gândit la planul B, pe care inspectorul general l-a pus în aplicare: a numit directorii care nu se opun evacuării. Așa că suntem cu un picior deja în stradă. Am protestat astăzi, alături de alți 30 de profesori, adică nu am intrat la ore. Noua directoare, radioasă, mi-a suflat în față că am orele tăiate. Foarte corect! Că doar asta înseamnă plata muncii: muncești – iei bani, nu muncești- nu iei bani, doar ca noile directoare nu înțelegeau aceste cuvinte acum vreo două zile. Așteptăm să se întoarcă cei 6 colegi de la întâlnirea cu domnul ministru.”

Potrivit HotNews.ro, primăria Sectorului 4 a înregistrat în instanță o cerere de evacuare – ordonanță președințială – a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, după ce în trecut a solicitat relocarea pentru realizarea de lucrări de consolidare, relocare refuzată de Consiliul de Administrație. Judecătoria Sectorului 4 urmează să discute solicitarea într-o ședință programată pe 16 februarie.

Sursa citată mai scrie că mai mulți părinți, urmați de o parte dintre profesorii de la Șincai, au transmis petiții luna trecută pentru a se opri relocarea solicitată de primăria Sectorului 4. Atât părinții, cât și profesorii pun la îndoială expertiza potrivit căreia clădirea de patrimoniu în care se află Șincai, a cărei construcție a fost finalizată în 1928, ar avea un risc seismic de gradul II și acuză primăria condusă de Daniel Băluță de lipsă de transparență.

În octombrie anul trecut, Primăria afirma, într-un comunicat, că „fiecare zi în plus petrecută de elevi și de personalul didactic și nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securității și integrității fizice a persoanelor” și acuza la rândul său Consiliul de Administrație de la Șincai că a „refuzat nejustificat eliberarea și predarea amplasamentului”.

Citește și: Cazul Colegiului ”Șincai”. Ministrul Educației: Ordonanța președințială de evacuare nu va fi pusă în practică pe parcursul acestui an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.