Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru derularea și plata orelor remediale în semestrul al doilea

0

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență care prevede, pentru semestrul al doilea din acest an şcolar, suma de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul reuniunii Executivului.

Potrivit ministrului, ordonanța de urgență vizează modificarea articolului 58 din Legea educației naționale, astfel încât ”în semestrul II al acestui an școlar, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale”.

Plata se va face către școli, într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă. Precizări despre constituirea grupului țintă vor fi date printr-un ordin al ministrului Educației în termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței de urgență.

Pot să vă spun de pe acum că în grupul țintă vor fi cuprinși elevii care au înregistrat dificultăți cu pivire la procesul de învățare online din cauza accesului dificil la internet, la echipamente IT. De asemenea, vor fi cuprinși elevii aflați în situații de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru”,  a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat că aceste modificări vizează semestrul II al anului școlar 2020-2021.

”Pentru următorul an școlar 2021-2022, cu trei luni înainte de începere, deci în luna iunie 2021, prin ordin de ministru, se va regla modul de derulare a programului Școală după școală în anul care va începe în septembrie 2021”, a conchis ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.