Alte cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate la Şcoala nr. 28 din Capitală. Precizările ISMB

0

Alte şapte persoane de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii, relatează Agerpres.

Potrivit ministerului, în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat luni, într-un comunicat de presă, că la Școala Gimnazială nr.28 din Capitală au fost confirmate nouă cazuri de infectări cu virusul COVID-19.

Potrivit ISMB, o echipă de control formată din trei inspectori școlari au participat online la Adunarea Salariaților Școlii Gimnaziale Nr. 28, sector 2, iar în urma discuțiilor purtate cu personalul unității, ”s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19: 2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar și 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic”.

ISMB precizează că în unitate s-au efectuat proceduri de dezinfecție generală prin nebulizare în data de 21 ianuarie 2021, repetate în data de 25 ianuarie 2021.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverși profesori din unitate și din discuțiile din cadrul ședinței, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajați și nici nu s-au primit pachete din străinătate. Majoritatea celor interpelați au menționat faptul că în unitate s-au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască și s-a respectat distanța necesară, se mai arată în comunicat.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice la Şcoala Gimnazială nr. 28.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arăta în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.