Orele la școală ar trebui să înceapă în fiecare zi cu 45 de minute de gimnastică și nutriție, spune noul ministru al Tineretului și Sportului

0

Carol Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, consideră că ar trebui găsită o altă formulă pentru educația fizică în școli și spune, de pildă, că o zi la școală ar putea să înceapă cu 45 de minute de gimnastică și nutriție.

Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului,  singurul campion paralimpic al României, la Digi 24.

Ministrul a dat exemplul fostului primar din Miercurea Ciuc, care a cerut școlilor ca fiecare clasă să meargă săptămânal cu copiii la înot și o dată la patinaj. Totodată, ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să-și desfășoare orele și să le pună note elevilor în pandemie – le cer să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze.

Eduard Novak spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor. Și în acest caz, ministrul spune că ar fi fost mai eficiente niște exerciții simple de gimnastică.

Nu are sens. Sărituri? Pentru ce? Poți să faci altceva. Soțiile noastre se uită la gimnastică pe YouTube, pot să facă abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca să învățăm să ne mișcăm, aceasta este prima fază. După aceea, putem să trecem la altă fază. Să învățăm să ne mișcăm periodic”, a precizat Eduard Novak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here