Școala online. Elevii fără camera video pornită la ore nu pot fi considerați absenți dacă ”răspund cerințelor profesorilor” – ordin de ministru

0

Elevii care stau în timpul orelor online fără camera video pornită, dar răspund cerințelor profesorilor nu pot fi considerați absenți, prevede un ordin al ministrului Educației, emis la data de 16 decembrie. Acest lucru nu este însă valabil în timpul orelor destinate exclusiv evaluării elevilor, când aceștia sunt obligați să fie contectați audio-video.

Noile reglementări privind școala online se regăsesc într-un ordin de ministru care modifică și completează Ordinul nr. 5.545 din luna septembrie prin care erau aprobate regulile privind predarea online.

Prevederile inițiale stabileau că elevii ”au obligaţia de a participa la activităţile desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent şi se consemnează absenţa în catalog, cu excepţia situaţiilor justificate”.

Noul ordin completează și stabilește, pe de o parte, că absențele în timpul orelor online pot fi motivate, în cazuri justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major sau a părintelui, și, pe de altă parte, faptul că elevului nu i se poate consemna absența la oră dacă acesta răspunde cerințelor profesorului, indiferent dacă are pornit sau nu sistemul audio-video.

Excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video, se mai arată în ordinul de ministru.

Ordinul mai prevede că profesorii pot realiza activităţile didactice atât în sistem sincron, cât și în sistem asincron, iar conducerea unităţii de învăţământ trebuie să raporteze inspectoratului școlar situațiile în care profesorii nu țin orele online.

Sursa: edums.ro

Citește și: Monica Anisie, un nou apel la inspectorii școlari să verifice realizarea orelor online: Directorii să ia măsuri dacă un profesor refuză să predea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.