Un profesor dintr-un sat din India, câştigătorul din acest an al premiului Global Teacher Prize VIDEO

0
Foto: timesofindia.indiatimes.com

Premiul Global Teacher Prize 2020 a fost acordat profesorului Ranjitsinh Disale drept recompensă pentru activitatea desfăşurată într-o şcoală de fete, majoritatea provenind din comunităţi tribale sărace, dintr-un sat din vestul Indiei, relatează Reuters. Laureatul a anunţat că va împărţi premiul în valoare de 1 milion de dolari cu ceilalţi nouă finalişti.

Ranjitsinh Disale a fost premiat pentru activitatea sa care a „transformat şansele în viaţă” ale fetelor de la şcoala primară Zilla Parishad din Paritewadi, în statul Maharashtra, potrivit organizatorilor.

Anunţul a fost făcut de actorul şi scriitorul Stephen Fry în cadrul unei ceremonii virtuale, difuzată de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Disale s-a bucurat la aflarea veştii, înconjurat de familie, în casa sa din India.

Profesorul a început să predea la această şcoală în 2009, când cursurile erau ţinute într-o clădire deteriorată, aflată lângă un grajd pentru vite, conform organizatorilor.

Prezenţa la şcoală era redusă, iar căsătoria de la vârste fragede era frecventă.

Programa şcolară nu era în limba de bază a fetelor, kannada. Disale s-a mutat în sat, a învăţat limba locală şi a tradus manualele clasei.

De asemenea, profesorul a introdus instrumente de învăţare digitală şi programe personalizate pentru fiecare elevă. Sistemul său de manuale conţinând coduri QR este în prezent utilizat în toată India.

Prezenţa la şcoală este acum de 100%, iar una dintre fetele din sat a absolvit universitatea, au declarat organizatorii premiului.

Disale a iniţiat totodată proiecte de mediu în districtul predispus la secetă, în timp ce proiectul său intitulat „Let’s Cross the Borders” („Să depăşim frontierele”) conectează tineri din India şi Pakistan, Palestina şi Israel, Irak şi Iran, precum şi Statele Unite şi Coreea de Nord pentru a promova pacea mondială, notează Reuters.

În discursul său, Disale a declarat că va împărţi jumătate din suma care însoţeşte acest premiu cu cei nouă colegi finalişti, ceea ce înseamnă că fiecare va primi aproximativ 55.000 de dolari.

Premiul a fost înfiinţat de Varkey Foundation şi este acordat în parteneriat cu UNESCO.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.