Cum se vor desfășura cursurile de marți în Capitală. Inspectorul școlar general: S-a propus menținerea funcționării școlilor în sistem online

0

Inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Puşcaş, a anunțat că, luni, în şedinţa Comitetului Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă se va vota prelungirea predării cursurilor în sistem online. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat și el că, dată fiind incidenţa de peste 3 la mia de locuitori, şcolile din București vor funcţiona în continuare online.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni luni pentru a aproba scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.

„Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfăşurăm activitatea luni şi în zilele următoare… Cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic şi la numărul actual al infecţiilor cu COVID, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă o să voteze luni prelungirea funcţionării şcolilor în online”, a scris Ionel Pușcaș, sâmbătă, pe Facebook.

Ulterior, inspectorul școlar general a anunțat că, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc o ședință de lucru la Instituția Prefectului Municipiului București, unde s-a propus prelungirea funcționării școlilor în scenariul roșu.

”S-au propus măsuri în vederea prevenirii și combaterii răspândirii cu SARS CoV-2 pentru sectorul teraselor, parcurilor, societățile care au drept obiect de activitate jocurile de noroc/loterie și unitățile de învățământ.

În privința școlilor, avându-se în vedere faptul că indicele epidemiologic este de peste 3 cazuri pozitive la 1000 de locuitori, s-a propus menținerea funcționării școlilor în sistem online. Propunerile vor fi înaintate CMBSU, care va supune la vot Hotărârea, luni, 02 noiembrie 2020”, a scris Ionel Puşcaş.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat duminică că, în şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă de luni, vor fi menţinute măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută.

„Mâine va avea loc şedinţa CMSU. Noi am avut o şedinţă pregătitoare cu principalele structuri reprezentate în Comitet. Am solicitat puncte de vedere de la toate structurile reprezentate în Comitet şi vă pot spune că, în unanimitate, ideea este că vom menţine măsurile care deja au fost adoptate prin hotărârea trecută, având în vedere gradul de infectare care a crescut de la o zi la alta, numărul de pacienţi depistaţi pozitivi îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare. Este foarte clar că nu vom adăuga noi măsuri restrictive. Vom menţine măsurile care sunt la această dată în vigoare”, a spus Traian Berbeceanu, conform Agerpres.

Prefectul Capitalei a adăugat că, dată fiind incidenţa de peste 3 la mia de locuitori, şcolile vor funcţiona în continuare online.

Potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), rata de infectare în București este de 3,79.

Citește și: Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va decide luni în ce scenariu vor funcționa școlile în următoarele 14 zile UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here