Monica Anisie: Creșele și afterschool-urile din Capitală rămân deschise, vor fi suspendate activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni seara, la Realitatea Plus, că afterschool-urile și creșele din București rămân deschise și vor fi suspendate activitățile didactice față în față în unitățile de învățământ preuniversitar. Pentru universități, decizia suspendării cursurilor aparține Senatului fiecărei universități, a spus Monica Anisie.

Precizările ministrului au venit după ce Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre prin care se suspendau de marți, 20 octombrie, activitățile și în creșe și în universități, decizia fiind modificată ulterior printr-o nouă hotărâre.

”Cred că trebuie să spunem în mod clar ce se întâmplă începând de mâine cu unitățile de învățământ din municipiul București. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil la nivelul municipiului București, mă refer aici la situația creată la nivelul Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. (…)

Am discutat și cu domnul prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale în vigoare și mă așteptam ca astăzi să ia o decizie clară. A existat o hotărâre a Comitetului pe care înțeleg că domnul prefect a revocat-o între timp și anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creșele și unitățile de învățământ preuniversitar și universitățile. Am atras atenția ISMB că în cuprinsul acestei hotărâri există niște erori. (…)

Creșele și afterschool-urile rămân deschise, vor fi suspendate activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar. Pentru universități, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, Senatul universității decide cu privire la suspendarea cursurilor, nu Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a declarat Monica Anisie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.