Ministrul Educației: Trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, referindu-se la posibilitatea ca în acest an şcolar cursurile să se desfăşoare exclusiv online, că cei implicaţi în procesul educaţional trebuie să fie pregătiți pentru predarea în sistem online „atâta timp cât e necesar”.

„Dacă din punct de vedere epidemiologic există vreun risc, acest lucru trebuie să ni-l spună reprezentanţii Ministrului Sănătăţii pentru a nu pune în pericol nici pe elevi, nici pe cadrele didactice. În situaţia respectivă, trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar.

Şi în perioada în care am desfăşurat cursuri online pe durata stării de urgenţă, am realizat o modificare a programelor tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice, deci dacă există o situaţie dificilă din punct de vedere epidemiologic şi va trebui să trecem cu toţii în sistem online, vom lua şi astfel de măsuri. (…)

Prin metodologia pe care Ministerul Educaţiei a realizat-o am prevăzut şi activităţi de evaluare (…) ba mai mult, Ministerul Educaţiei, încă de la începutul anului şcolar, a pus la dispoziţia profesorilor repere metodologice pentru fiecare disciplină în parte şi pentru fiecare nivel, prin urmare există un suport atât pentru profesori cât şi pentru elevi”, a afirmat Monica Anisie la Realitatea Plus, relatează Agerpres.

Citește și: Monica Anisie: Creșele și afterschool-urile din Capitală rămân deschise, vor fi suspendate activitățile didactice în unitățile de învățământ preuniversitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.