Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a crescut la 394 – date MEC

0
Foto: pixabay.com

394 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursurile în scenariul 3, care presupune participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei. Joi, numărul unităților de învățământ în scenariul roșu era de 378.

Potrivit datelor transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), vineri, 9 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

–  12.368 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.894 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 394 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

”Menționăm că dintre cele 394 de școli, 194 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 200 de unități de învățământ apar ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care acestea funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Citește și: Crește numărul de unități de învățământ în scenariul roșu. Situația la zi, transmisă de Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.