Noi materii opționale pentru elevii claselor a III-a, a IV-a, a VI-a, a VII-a, a X-a și a XI-a. Anunțul ministrului Educației

1

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, joi, că a aprobat, prin ordin de ministru, noi materii opționale în învățământul primar, gimnazial și liceal. Astfel, elevii claselor a III-a şi a IV-a vor putea studia disciplina ”Eu şi scena”, cei din clasele a VI-a şi a VII-a – ”Teatrul şi noi”, iar la clasele a X-a şi a XI-a, liceenii pot opta pentru ”Laboratorul de teatru”.

Ministrul Educației a făcut anunțul la ceremonia de deschidere a anului universitar, organizată la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică a propus, în acest an școlar, Ministerului Educației și Cercetării introducerea în curriculumul la decizia școlii a unei discipline din domeniul artei teatrale.

Ministerul Educaţiei a aprobat prin ordin de ministru ca elevii să studieze la clasele a III-a şi a IV-a disciplina <Eu şi scena>, la clasele a VI-a şi a VII-a disciplina <Teatrul şi noi>, la clasele a X-a şi a XI-a disciplina <Laboratorul de teatru>.

Ca profesor de limba și literatura română și ministru, consider că acesta este un moment important pentru educație, moment care răspunde recomandărilor Consiliului Uniunii Europene pentru competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții în care sunt incluse și competențele artistice, declarației de la Frankfurt privind educația prin arte, recomandărilor UNESCO prevăzute în agenda de la Seul în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății”, a spus Monica Anisie.

Ulterior, Ministerul Educației a precizat, într-un comunicat de presă, că elevii vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională începând din anul școlar următor.

Ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, a semnat ordinele privind aprobarea a trei discipline opționale și a programelor aferente acestora.

Astfel, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar 2021 – 2022, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a). (…)

Cu ajutorul acestor opționale, elevii își vor dezvolta creativitatea, competențele de comunicare, dar vor dobândi și competențe socio-emoționale și un comportament prosocial”, se arată în comunicatul MEC.

Citește și: Profesoara care învață tehnici de teatru și ține cont de emoții la ora de matematică. Camelia Brișan: ”Îmi pasă de copii, de trăirile lor”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.