Monica Anisie: Ghidurile metodologice vor fi transmise către unitățile de învățământ începând cu data de 1 septembrie

0
Foto: Captură video

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, miercuri, că ghidurile metodologice pentru profesori au fost finalizate și vor fi transmise către școli începând cu data de 1 septembrie.

”Acestea  au fost finalizate în cadrul Centrului Național pentru Evaluare. Acum sunt la machetat și le vom transmite către unitățile de învățământ, începând cu data de 1 septembrie, când cadrele didactice vor reveni în spațiul școlii pentru a pregăti începutul de an școlar”, a spus Monica Anisie, la Radio România Actualități.

Monica Anisie declara în iulie că MEC pregătește ghiduri metodologice pentru profesori și elevi, pentru fiecare disciplină și obiect de studiu, astfel încât ”în momentul reluării cursurilor, să fie și o etapă de recapitulare a materiei, dar și activități remediale” pentru acei copii care nu au avut acces la cursurile online.

În raportul prezentat în Parlament de premierul Ludovic Orban se arăta că pe 15 august urma să aibă loc prezentarea formei finale a reperelor metodologice pentru 16 discipline, la care se va adăuga câte un material suport pentru învăţământul primar şi unul pentru învăţământul preşcolar.

Citește și: Reacția ministrului Educației după ce sindicatele au avertizat că există riscul ca şcoala să nu înceapă, dacă nu vor fi majorate salariile profesorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.