Reacția ministrului Educației după ce sindicatele au avertizat că există riscul ca şcoala să nu înceapă, dacă nu vor fi majorate salariile profesorilor

0
Foto: obiectivbr.ro

Monica Anisie, ministrul Educației, a fost întrebată, miercuri, în emisiunea „România-stare de alertă”, la Radio România Actualități, ce părere are despre avertismentul transmis de sindicatele din Educație, care spuneau că există riscul ca deschiderea noului an școlar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă Guvernul nu va majora salariile în învățământ de la 1 septembrie.

Răspunsul Monicăi Anisie, după ce a avut întâlniri cu profesori în câteva județe, a fost: ”În toate discuțiile pe care le-am avut cu colegii, zilele acestea în mai multe județe, nimeni nu a ridicat această problemă.

Cu toții ne pregătim pentru începutul de an școlar, ba mai mult decât atât, astăzi, la întâlnirea pe care am avut-o în județul Dâmbovița, colegii profesori mi-au solicitat să începem mai repede școala, să ne pregătim să îi primim pe elevi în spațiul școlii.”

Întrebată în continuare dacă personalul didactic este suficient, având în vedere condițiile pe care școlile trebuie să le îndeplinească, sau dacă se va apela la profesorii care nu au obținut titularizarea, Monica Anisie a amintit de proiectul de lege care se află pe masa Guvernului.

Noi sperăm să avem suficiente cadre didactice pentru începutul de an școlar. De fapt, astăzi voi prezenta în cadrul ședinței de guvern și un proiect de lege prin care să deblocăm organizarea de concursuri pentru personalul didactic, dar și pentru personal nedidactic, pentru că avem nevoie de persoane care să asigure toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor la nivelul unităților de învățământ.

În ghidul pe care Ministerul Sănătății l-a pus în dezbatere publică sunt prevăzute acele dezinfectări zilnice în spațiile școlare. Prin urmare, avem nevoie de personal nedidactic pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului din cadrul unităților de învățământ și copiilor”, a declarat ministrul Educației.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.