Guvern: 175 de milioane de euro pentru achiziția de tablete și materiale sanitare necesare începerii anului școlar

0
Foto: pixabay.com

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că, în şedinţa de guvern de miercuri, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziţiei de 500.000 de tablete şi a materialelor de protecţie sanitară necesare în şcoli, relatează Agerpres.

„În şedinţa de guvern de astăzi am adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea prin Ministerul Fondurilor Europene a achiziţiei de 500.000 de tablete, achiziţii făcute de către autorităţile publice locale sau inspectoratele şcolare judeţene. 500.000 de tablete necesare pentru începutul de an şcolar, iar această achiziţie este în valoare de 100 de milioane de euro. Aşadar, 100 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, bani decontaţi către autorităţile publice locale”, a arătat Raluca Turcan, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.

Decontările pentru materialele de protecţie sanitară vor totaliza 50 de milioane de euro.

„Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute de către autorităţile publice locale pentru materiale de protecţie sanitară necesare în şcoli, iar aceste achiziţii sunt în valoare de 50 de milioane de euro.

Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute pentru cumpărarea de containere sanitare în localităţile unde nu există apă curentă şi canalizare.

Aceste achiziţii vor fi în valoare de 25 de milioane de euro şi reprezintă un sprijin uriaş pentru copiii aflaţi în aceste comunităţi unde încă există restanţe uriaşe din perspectiva asigurării condiţiilor minime necesare la început de an şcolar”, a precizat vicepremierul.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here