Ministerul Educației anunță programul ”TeleȘcoala profesorilor”. Cursurile de formare vor începe pe 24 august

2
Foto: tvr.ro

După programul ”Teleșcoala” adresat elevilor din clasele terminale, Ministerul Educației lansează ”TeleȘcoala profesorilor”. Realizat în parteneriat cu Televiziunea Română, programul de formare pentru cadrele didactice va fi difuzat începând cu data de 24 august, de luni până vineri, și va include 15 cursuri referitoare la utilizarea platformelor educaţionale. 

”Pe durata a 15 cursuri, cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții on-line. Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365”, precizează MEC, într-un comunicat de presă.

Cursurile de formare televizate vor fi difuzate începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-9.30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2.

De asemenea, cursurile vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației.

”Pentru că educația trebuie să continue în orice condiții, Ministerul Educației și Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susțină învățarea on-line atât de necesară în condițiile actuale”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Conform MEC, programul de formare se înscrie în Strategia de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea on-line.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.