Rezultate Definitivat 2020, înainte de contestații. Ministerul Educației: Rata de promovare a examenului este de 69,17%

0

REZULTATE DEFINITIVAT 2020. 69,17% dintre candidații care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020, au promovat examenul, având medii mai mari sau egale cu 8, a anunțat, marți, Ministerul Educației. Rezultatele au fost publicate cu o zi mai devreme, însă contestațiile se depun conform calendarului aprobat.

Ministerul Educației și Cercetării a publicat marți, 28 iulie, rezultatele candidaților care au susținut proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Rezultatele înainte de contestații au fost publicate cu o zi mai devreme față de calendarul anunțat. ”Acest lucru a fost posibil ca urmare a eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor și vine în sprijinul candidaților, care au aflat mai repede, dar în interiorul calendarului aprobat, rezultatele obținute”, a precizat MEC.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, iar 101 candidați au obținut nota 10.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 4.176 de candidați cu medii între 8 și 10.

  • Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.
  • Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În această sesiune, 6.775 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65%). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Afișarea rezultatelor inițiale s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen, sau pot fi transmise on-line sau prin fax, în data de 29 iulie, respectiv 30 iulie (până la ora 12:00), precizează MEC.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Citește și: Definitivat 2020. Au fost publicate primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here