Definitivat 2020. Au fost publicate primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivat

0
Foto: digi24.ro

DEFINITIVAT 2020. Rezultatele obținute de candidați la proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ au fost publicate marți, 28 iulie, cu o zi mai devreme decât prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației.

  • Consultați pe definitivat.edu.ro rezultatele obținute la proba scrisă, în fiecare județ.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile se depun la centrele de examen, în zilele de 29 iulie și 30 iulie.

Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 4 august 2020.

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020, s-a defășurat pe 22 iulie.

Potrivit MEC, dintre cei 6.776 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenţi 6.480. 433 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale. În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here