Definitivat 2020. Primele rezultate la proba scrisă au fost publicate. Contestațiile, depuse până joi UPDATE

0
Foto: constantadeazi.ro

DEFINITIVAT 2020. Primele rezultate la proba scrisă a examenului de definitivat în învăţământ au fost publicate marți, 28 iulie, pe site-ul definitivat.edu.ro, cu o zi mai devreme decât prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației.

UPDATE marți, 28 iulie: Rezultatele candidaţilor la proba scrisă, înainte de contestații, au fost publicate astăzi pe definitivat.edu.ro. Afișarea rezultatelor era programată pe 29 iulie, conform calendarului de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, contestațiile se depun la centrele de examen, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și 30 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 4 august 2020.

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2020, s-a defășurat pe 22 iulie.

Potrivit MEC, dintre cei 6.776 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenţi 6.480. 433 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale. În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.