Carina, o elevă fermecată de cărți: Îi îndemn pe toți adolescenții să citească. Lectura poate opri timpul în loc și ne poate transpune în alte lumi

0
Foto: facebook.com

La 11 ani, Carina Hojda a scris prima carte. Este olimpică la Română, a terminat anul acesta clasa a VIII-a și urmează să publice o a doua carte. Povestea elevei-scriitoare din Moisei, județul Maramureș, este relatată de directmm.ro, unde Carina are un mesaj pentru cei din generația ei: ”Lectura este un mod mult mai plăcut şi benefic de a-ți petrece timpul liber, decât ecranul unui calculator. Spre deosebire de un computer, o carte te poate face să trăieşti cele mai profunde emoții şi te poate călăuzi ȋnspre cunoaştere, oferindu-ți prețioase lecții de viață.”

Carina și-a descoperit pasiunea pentru literatură încă din primii ani ai copilăriei, atunci când părinții îi citeau poveşti seara, iar când a ajuns la şcoală și a ȋnvățat să citească, a început să şi creeze.

”Am scris câteva poveşti şi visam ca într-o zi să le public şi să devin o mare scriitoare. Chiar dacă atunci părea a fi doar o dorință inocentă de copil, mai târziu când mi-am publicat primul roman, mi-am demonstrat atât mie însămi, cât şi celorlalți, că orice vis poate deveni realitate atâta timp cât muncim pentru îndeplinirea lui şi nu ne pierdem niciodată speranța”, mărturisește Carina.

Cartea pe care adolescenta a scris-o la 11 ani se numește ”Ana şi Talismanul Secretelor” și este ”o carte plină de aventură, magie şi mister, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 13 ani”.

”După publicarea primului roman, la cererea cititorilor mei, am scris și volumul al II-lea, continuarea primului, care urmează să fie publicat cât de repede este posibil”, spune Carina.

Eleva din Moisei a obținut media 10 la Evaluarea Națională, va studia la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și îi sfătuiește pe toți cei din generația ei să citească:

”Am observat că majoritatea tinerilor din ziua de astăzi sunt pasionați de tehnologie, uitând complet de lectură. Din punctul meu de vedere, o carte cu mireasma incomparabilă a paginilor sale, gata să se deschidă oricui are nevoie de un refugiu departe de viața cotidiană, este un mod mult mai plăcut şi benefic de a-ți petrece timpul liber, decât ecranul unui calculator.

Îi îndemn pe toți adolescenții să citească ori de câte ori au ocazia să pună mâna pe o carte, deoarece lectura poate opri timpul în loc, ne poate transpune în alte lumi şi ne oferă ocazia de a trăi noi aventuri ȋn pielea personajelor. Spre deosebire de un computer, o carte te poate face să trăieşti cele mai profunde emoții şi te poate călăuzi înspre cunoaştere, oferindu-ți prețioase lecții de viață.”

Citește întreaga poveste pe directmm.ro.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.