Școala Ferdinand I. Violeta Dascălu: „Copiilor le-a fost grea acomodarea cu măștile pe față. Este atipic și anormal, intrăm în clasele goale…”

0

Elevii clasei a VIII-a susțin, începând de luni, Evaluarea Națională după ce, timp de două săptămâni, au participat la cursurile de pregătire. Violeta Dascălu, directorul Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” din București, a vorbit pentru Agerpres despre examenul de săptămâna viitoare, dar și despre perioada de pregătire care s-a dovedit ”o mare încercare” din punct de vedere al acomodării la condițiile speciale din școală.

Ce-am simțit noi și ce au constatat și colegii mei, profesorii care au lucrat cu ei în aceste două săptămâni cu elevii, este că le-a fost grea acomodarea cu măștile pe față. Transpirau și nu puteau să respire. Bănuiesc că lipsa de practică și exercițiu și-a spus cuvântul. Am aerisit foarte mult, iar pe cei care aveau sentimentul că se sufocă, i-am lăsat să meargă la geam. A fost o mare încercare sub aspectul acesta al acomodării.

Le-a fost foarte dor de copii, de profesori și de școală. Au fost prezenți și cu foarte mare dorință de a se pregăti, foarte responsabili. Este atipic și anormal. Ne uităm unii la ceilalți, intrăm în clasele goale… Pentru copiii de clasa a VIII-a, am realizat o festivitate online în care ne-am luat la revedere, săptămâna trecută”, a spus Violeta Dascălu.

Luni, 15 iunie, are loc prima probă a Evaluării Naționale. Examenul va fi susținut în condiții speciale: elevii vor avea trasee speciale de intrare și de ieșire din incinta școlilor, le va fi măsurată temperatura la intrare, iar pe parcursul probelor vor purta măști de protecție.

Fac triajul epidemiologic cu termometre, schimbatul măștilor și ce mai trebuie. Având în vedere că noi afișăm din timp, ei vor ști care sunt clasele, sunt în ordinea alfabetică, deci nu e complicat. Clasele sunt atipice, adică nu au același număr de copii. Sunt clase cu 8 copii, cu 9 copii sau cu 12 copii, însă sunt mai multe ca de obicei ceea ce înseamnă și mai multă resursă umană. Au trasee foarte clare de intrare, de ieșire. Totul este marcat”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale “Ferdinand I” București.

 

La sfârșitul acestei luni va fi organizată a doua sesiune de examen pentru elevii de clasa a VIII-a, care au avut temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius, în momentul în care s-au prezentat la prima sesiune, pentru cei bolnavi și aflați în izolare ori carantină.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.