BAC 2020. Ministrul Educației: Sesiunea specială, organizată numai pentru elevii bolnavi, nu și pentru cei care pică la prima sesiune

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru ȘtiriEdu.ro că sesiunea specială a examenului de Bacalaureat va fi organizată numai pentru elevii aflați în izolare sau în carantină, pentru elevii bolnavi sau pentru cei care au temperatura peste 37,3 grade. Ministrul a precizat că, ”de principiu”, sesiunea specială va începe pe 6 iulie cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Precizările ministrului Educației vin după ce, luni, ministrul Sănătății anunța că se discută propunerea organizării în luna iulie a unei sesiuni speciale a examenului de Bacalaureat pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la sesiunea care începe pe 22 iunie.

„Pentru a da șanse egale tuturor copiilor, așa cum la Evaluarea Națională se realizează o sesiune specială numai pentru copiii aflați în izolare, în carantină, copiii bolnavi, precum și pentru cei care au temperatura peste 37,3, se va organiza și o sesiune specială de bacalaureat. Numai pentru cei bolnavi, nu pentru cei care pică la prima sesiune”, a explicat Monica Anisie.

De principiu, pe 6 iulie va fi proba scrisă de Limba și literatura română, pe 7 iulie proba obligatorie la Matematică sau Istorie, pe 8 iulie va fi proba la alegere a profilului. Ultima probă va fi la limba maternă, pentru că sunt nu sunt atât de mulți și să putem da repede rezultatele. La fel cum este și la Evaluarea Națională, când nu afectăm repartizarea la liceu, lăsăm proba de limba maternă ultima să nu afectăm în niciun fel admiterea la facultate”, a mai spus Monica Anisie.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.