Meditații gratuite pentru liceeni pe platforma TeachU, lansată de o echipă de tineri în cadrul programului ”Creatori de viitor”

1

Liceenii pot beneficia de meditații gratuite online prin intermediul unei noi platforme, lansate de o echipă de tineri studenți și liceeni, în cadrul programului ”Creatori de viitor”. Meditațiile au loc pe Skype și sunt acordate, în prezent, la peste 25 de discipline, de la limbi străine până la matematică, fizică sau chimie.

Platforma de meditații Teachu.ro este dedicată liceenilor care doresc să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare sau, pur si simplu, să învețe ceva nou, se arată într-un comunicat al inițiatorilor.

Meditațiile au loc pe Skype, prin conferință video și sunt gratuite, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși. La 3 săptămâni de la lansare platforma deja numără peste 100 de meditatori în diverse domenii și peste 350 de studenți, iar întâlnirile dintre aceștia au generat peste 600 ore de meditații.

Proiectul s-a născut în cadrul programului Creatori de viitor, într-o competiție de idei la care au luat parte liceeni performeri care trebuiau să găsească soluții la diverse nevoi ale tinerilor de vârsta lor.

”Una dintre ideile care a atras atenția juriului a fost TeachU, o platformă de educație nonformală prin care elevii să se ajute unii pe alții așa cum o fac, de altfel și în viața reală, când cei care se pricep la o anume disciplină îi asistă pe cei care se pricep mai puțin. Meditațiile au fost gândite astfel încât să fie de folos pentru școală, pentru concursuri sau pentru cei care pur și simplu își doresc să învețe ceva nou, și mai mult decât atât, să fie gratuite. Momentul lansării coincide cu o perioadă în care educația s-a mutat în online și, cu atât mai mult, este resimțită nevoia unui astfel de proiect”, precizează sursa citată.

Printre inițiatorii proiectului se numără și Gabriela Diana Oprea, fostă olimpică internațională la chimie, actualmente studentă la Oxford University, Department of Chemistry.

“Prin TeachU, urmărim să îndeplinim o dublă funcție a educației. Pe de o parte, informația ajunge într-o formă interactivă, interesantă și potrivită nevoilor și cerințelor la cel ce își dorește să învețe. Pe de altă parte, știm că educația e mult mai mult decât informație. Utilizatorii TeachU își dezvoltă abilitățile de comunicare, fie că ele se referă la a explica mai bine noțiunile prezentate, fie la a exprima mai bine ce nu au înțeles, dar li se stimulează și curiozitatea, pentru că mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor”, spune Gabriela, în calitate de coordonator al proiectului.

“Timpul scurt până la Bacalaureat face ca interesul față de materiile studiate pentru examen să fie foarte mare. Momentan încercăm să împărțim studenții pe niveluri de cunoștințe, iar mentorii să lucreze în grup cu ei. Însă clar suntem într-un deficit de mentori în special la materiile studiate la Bac. Așa că dacă stăpâniți bine una din materii, noi vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să dăm mai multe șanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditații plătite”,  adaugă Gabriela.

Alături de Gabriela s-au alăturat și alți studenți români care studiază la universități de top, așa cum sunt Iulia Mitrache, studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București – fostă olimpică internațională la filosofie, Dan Mirea, student la University of Cambridge, fost olimpic internațional la biologie și lingvistică, cât și liceeni olimpici, ca Sebastian Romeo Pintilie, olimpic internațional la biologie.

Momentan, lista materiilor la care un tânăr poate să ia meditații gratuite prin platforma
TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca arabă, engleză, rusă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.