Propuneri ISMB: Clasele I-IV termină anul școlar în online. Primii care revin la școală sunt elevii claselor a VIII-a și a XII-a

0

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis Ministerului Educației un document cu mai multe propuneri privind revenirea la cursuri, încheierea anului școlar și susținerea examenelor naționale. Astfel, o propunere este ca elevii din clasele primare să încheie anul școlar în online, iar primii care ar urma să se întoarcă la școală ar fi elevii claselor a VIII-a și a XII-a. ISMB a precizat că documentul conține puncte de vedere primite din partea profesorilor și directorilor unităţilor de învăţământ, centralizate de inspectorat, şi nu reprezintă o decizie.

Potrivit documentului transmis Ministerului Educației și ajuns în atenția părinților, conform HotNews, în primele două săptămâni ar urma să revină în unitățile de învățământ elevii claselor a VIII-a și a XII-a, în grupe de câte maximum 15 elevi, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică. Elevii din aceste clase ar urma să dea teze și să fie ascultaţi pe baza recapitulărilor. Totodată, se vor încheia medii, se vor completa foi matricole și se vor depune cereri pentru examen.

În următoarele două săptămâni ar urma să vină la școală elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi, spațiile să fie dezinfectate. Și în acest caz, elevii vor învăța în grupuri de câte 15. Potrivit propunerilor ISMB, aceste clase vor da teze pe baza recapitulărilor, iar elevilor li se vor încheia mediile şi li se vor completa foile matricole.

Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative, se mai arată în documentul ISMB.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, propunerea este ca probele de competențe să nu mai fie susținute, iar examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio-video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică. De asemenea, la Evaluarea Națională, în fiecare clasă de examen ar urma să fie câte 10 elevi, așezați în ordine alfabetică.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării precizează că documentul realizat de ISMB nu reprezintă o decizie, acesta conținând propuneri cu privire la desfășurarea cursurilor și a examenelor pentru perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al ISMB, Roxana Cercel, a precizat, la rândul său, că documentul cuprinde puncte de vedere primite din partea directorilor unităţilor de învăţământ şi cadrelor didactice, centralizate de Inspectorat şi nu reprezintă măsuri, ci o bază de discuţii.

Aceste solicitări, aceste puncte de vedere au fost transmise de către toate inspectoratele școlare județene către minister ca bază de discuții pentru dezbaterile ulterioare. În niciun caz, nu au un rol decisiv și nu putem să facem niște supoziții în baza acestui document. Sunt doar niște păreri, niște sugestii pe care le-au făcut profesorii, împreună cu directorii, și colectate și centralizate de Inspectoratul Școlar”, a declarat Roxana Cercel la Digi 24.

Documentul care circulă pe grupurile de părinți:


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.