Alexandru Rafila: Înainte de deschiderea școlilor, ar trebui ca toți copiii să poată să iasă în natură, să se miște

0
Foto: pixabay.com

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat la Digi 24 că, înainte de redeschiderea școlilor, ar trebui să existe o primă etapă de relaxare a restricțiilor în care copiii să poată să iasă afară și să facă mișcare, conform unui orar care să fie aplicat și în cazul persoanelor vârstnice.

”Prima etapă, din punctul meu de vedere, înainte de deschiderea școlilor, ar trebui ca toți copiii să poată să înceapă să iasă în natură, să se miște. Să nu uităm că activitatea fizică este esențială pentru dezvoltarea unor copii și izolarea lor pentru perioade îndelungate de timp nu este un lucru benefic pentru sănătate și trebuie să ne gândim și la aceste posibilități.

Ziua este destul de lungă și am putea să ne gândim pentru diversele categorii de vârstă să găsim intervale orare în care activitatea fizică să poată să fie făcută, ea să fie încurajată chiar, se petrece în multe alte țări încât persoanele, inclusiv cele vârstnice, să poată să facă o activitate fizică individuală care să îi ferească de îmbolnăvire pe de o parte, dar care să le confere și o stare de sănătate fizică și psihică acceptabilă”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie declara, anterior, că o astfel de măsură de relaxare a restricțiilor ar trebui luată și în România, așa cum au anunțat autoritățile din Spania că ar urma să se întâmple din 27 aprilie.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax și citat de digi24.ro.

Alexandru Rafila arăta că şi vârstnicii ar trebui să iasă afară: „Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.