Suspendarea cursurilor în școli va fi discutată luni – ministrul interimar de Interne

0
Foto: pixabay.com

Suspendarea cursurilor în școli, ca măsură împotriva răspândirii noului coronavirus, va fi analizată luni, a anunțat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, în noaptea de duminică la sediul MAI, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ministrul a arătat că, în prezent, potrivit unei decizii deja luate, dacă într-o școală apare un singur caz de coronavirus, atunci se suspendă cursurile în întreaga școală.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență se va întruni din nou luni, la ora 16.00, și va discuta dacă vor fi închise toate școlile.

”Suspendarea cursurilor în școli va fi analizată în ședința de mâine. (…) Așa cum știți este decisă o măsură: dacă un singur caz apare într-o școală, cursurile sunt suspendate în toată școala. Dvs m-ați întrebat la plural și am spus că acest lucru va fi decis mâine”, a precizat Marcel Vela, într-o conferință de presă.

Totodată, ministrul a anunțat suspendarea zborurilor din şi către Italia până pe 23 martie. „Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie ora 12,00 până pe 23 martie ora 12,00”, a afirmat Vela.

Ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, declara, în cursul zilei de duminică, că nu a luat în calcul ”suspendarea sau închiderea unităţilor de învăţământ sau a universităţilor, pentru că, în afară de cazurile de la Timişoara, nu avem în acest moment niciun caz confirmat”.

”Împreună cu ministrul Sănătăţii, am elaborat o procedură, vineri a fost transmisă în toate unităţile de învăţământ, iar acea procedură prevede că dacă există un caz confirmat, Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Direcţia de Sănătate Publică pot să ia decizia suspendării cursurilor sau chiar închiderea clasei sau şcolii, depinde de gravitatea cazului. Nu Ministerul Educaţiei este cel care ia decizia, ci Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau Comitetul judeţean, dacă se întâmplă la nivel judeţean”, explica Monica Anisie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.