Monica Anisie: Organizarea activităților/excursiilor în străinătate sau în țară rămâne la decizia unităților de învățământ, cu acordul părinților

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat marți, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, că organizarea activităților/excursiilor în străinătate sau în țară rămâne la decizia unităților de învățământ, cu acordul părinților sau al tutorilor legali. Ministrul a mai arătat că ”recomandarea” privind limitarea sau anularea deplasărilor în străinătate se referă în mod special la zonele de carantină. Monica Anisie a avut totodată o întâlnire cu ministrul Sănătății, Victor Costache, ambii dând asigurări că ”în acest moment NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România”.

Videoconferința cu inspectorii școlari generali a avut loc după ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă către inspectoratele şcolare judeţene prin care solicita limitarea, suspendarea sau anularea tuturor activităţilor din școli care implică deplasări în străinătate şi limitarea la maximum sau suspendarea organizării oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare. De asemenea, ministerul recomanda ca activitățile planificate în Săptămâna „Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ.

Nota emisă de Ministerul Educației și Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere”, se arată în comunicatul transmis, marți, de MEC pe tema videoconferinței cu inspectorii școlari.

Citește și: Ministrul Educației: La acest moment, avem aproximativ 80 de copii și cadre didactice în carantină, la domiciliu. Nu avem de ce să interzicem simulările

Comunicatul integral al Ministerului Educației și Cercetării:

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a susținut o videoconferință cu  inspectorii școlari generali și a avut o întâlnire cu Victor Costache, ministrul sănătății.

În continuarea demersurilor/măsurilor de monitorizare a stării de sănătate a elevilor și prevenirea îmbolnăvirii prin infecții respiratorii, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți și a avut o întâlnire de lucru cu Victor Costache, ministrul Sănătății.

  • În cadrul videoconferinței, ministrul Monica Anisie a subliniat faptul că organizarea activităților/excursiilor care se realizează în străinătate sau în țară rămâne la decizia unităților de învățământ, cu acordul părinților sau al tutorilor legali. Recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină. Așa cum era stipulat și în Nota MEC nr. 26.990 din 24 februarie 2020, „în condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”. Fiecare inspectorat școlar va realiza o informare cu directorii unităților de învățământ, în care va comunica aspectele prezentate în cadrul videoconferinței. Nota emisă de Ministerul Educației și Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere.
  • Întâlnirea de lucru între ministrul educației și cercetării și ministrul sănătății a avut drept scop actualizarea planului de măsuri al Guvernului Orban adoptat în prisma unei posibile epidemii cu COVID-19 (coronavirus). În cadrul întâlnirii s-a analizat situația infecției cu coronavirus la nivel mondial și european. Se recomandă familiilor să limiteze excursiile/deplasările în zonele afectate.

„Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinții, la nivelul unităților de învățământ, vor fi potrivite situației de față și vor asigura securitatea copiilor”, a precizat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

„Susțin declarațiile doamnei ministru Monica Anisie de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state”, a declarat Victor Costache, ministrul sănătății.

Ambii miniștri fac un apel la calm și precizează că în acest moment NU a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here