Asociația Elevilor din București-Ilfov solicită Direcţiilor de Sănătate Publică să dispună măsuri pentru igiena în școli: ”Elevii se află în pericol”

0
Foto: pixabay.com

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) solicită Direcţiilor de Sănătate Publică din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să dispună dotarea unităţilor de învăţământ cu hârtie igienică, săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor. Elevii spun că legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare.

„Faptul că o mare parte din primăriile din Bucureşti şi judeţul Ilfov ne-au ignorat solicitările este alarmant, deoarece, reiese faptul că aceştia nu sunt interesaţi cu adevărat de siguranţa elevilor, respectiv de sănătatea acestora. Aşteptăm ziua în care se va lua seamă de adevăratele nevoi ale elevilor, iar, faptul că suntem în anul 2020 şi totuşi există mult prea puţine grupuri sanitare în şcoli dotate corespunzător este imaginea exactă a interesului autorităţilor faţă de educaţia din România”, a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI.

Comunicatul integral al Asociației Elevilor din București și Ilfov (AEBI):

”AEBI solicită Direcţiilor de Sănătate Publică din Bucureşti şi Ilfov să dispună măsuri pentru
igiena în şcoli! Elevii se află în pericol!

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din
capitală și județul Ilfov solicită Direcţiilor de Sănătate Publică din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să ia măsuri de îndată pentru sănătatea elevilor!

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă Direcţiilor de Sănătate Publică din Bucureşti şi Ilfov să dispună dotarea unităţilor de învăţământ cu hârtie igienică, săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate instituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Statul de asemenea are obligaţia să se asigure că pe tot parcursul sistemului educaţional, beneficiarii primari ai educaţiei nu se află în nici un fel de risc.

Menţionăm faptul că această obligaţie este prevăzută în art.15 din ,,Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor’’, şi anume:

,,(3) Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).’’

De asemenea, articolul 1 prevede:

(1) În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor se vor asigura condiţiile de igienă necesare apărării, păstrării şi promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice şi neuropsihice armonioase a acestora şi prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri.
(2) Conducerile unităţilor sunt răspunzătoare de realizarea întocmai a acestor condiţii.

Atragem atenţia asupra faptului că fondurile pentru asigurarea normelor de igienă provin din finanţarea complementară, finanţare ce trebuie asigurată de către Primăria de care provine unitatea de învăţământ.

De aceea, considerăm că dotarea Unităţilor de învăţământ cu materialele necesare igienei este necesară dat fiind situaţiile de pericol în care se află elevii, în ciuda epidemiilor prezente la noi în ţară.

„Faptul că o mare parte din primăriile din Bucureşti şi judeţul Ilfov ne-au ignorat solicitările este alarmant, deoarece, reiese faptul că aceştia nu sunt interesaţi cu adevărat de siguranţa elevilor, respectiv de sănătatea acestora. Aşteptăm ziua în care se va lua seamă de adevăratele nevoi ale elevilor, iar, faptul că suntem în anul 2020 şi totuşi există mult prea puţine grupuri sanitare în şcoli dotate corespunzător este imaginea exactă a interesului autorităţilor faţă de educaţia din România„, a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI.”

Citește și: Elevii din Bucureşti şi Ilfov solicită primarilor să acorde fonduri pentru dotarea școlilor cu săpun și dezinfectant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here