Elevii din Bucureşti şi Ilfov solicită primarilor să acorde fonduri pentru dotarea școlilor cu săpun și dezinfectant

0

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită primarilor să acorde fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor. Elevii spun că, în plin sezon de gripă, sănătatea elevilor este pusă în pericol din cauza nerespectării normelor de igienă şcolară. ”Legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare”, atrag atenția reprezentanții elevilor.

”Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol”, adaugă Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Președintele Asociației, Nicolae-Alexandru Rădulescu, spune că ”igiena în şcoli este un aspect ignorat de prea multă vreme”: ”Elevii trebuie să fie în siguranţă la şcoală, să le fie asigurate normele de igienă conforme unei unităţi de învăţământ, căci, având în vedere ultimele epidemii de gripă, lipsa substanţelor de tip dezinfectant şi săpun a reprezentat categoric unul dintre motivele răspândirii acestora.”

Comunicatul integral al Asociației Elevilor din București și Ilfov:

”Elevilor le este pusă sănătatea în pericol din cauza nerespectării normelor de igienă şcolară!

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din capitală și județul Ilfov, solicită tuturor primarilor din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să ia măsuri de îndată pentru ocrotirea sănătăţii elevilor!

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă primarilor să acorde fonduri pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate instituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare. Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol.

Menţionăm faptul că această obligaţie este prevăzută în art.15 din ,,Normele de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor’’, şi anume:

,,(3) Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).’’

De asemenea, articolul 1 prevede:

(1) În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor se vor asigura condiţiile de igienă necesare apărării, păstrării şi promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice şi neuropsihice armonioase a acestora şi prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri.

(2) Conducerile unităţilor sunt răspunzătoare de realizarea întocmai a acestor condiţii.

Atragem atenţia asupra faptului că fondurile pentru asigurarea normelor de igienă provin din finanţarea complementară, finanţare ce trebuie asigurată de către Unităţile administrativ-teritoriale din care provine unitatea de învăţământ.

„În mod cert, igiena în şcoli este un aspect ignorat de prea multă vreme. Elevii trebuie să fie în siguranţă la şcoală, să le fie asigurate normele de igienă conforme unei unităţi de învăţământ, căci, având în vedere ultimele epidemii de gripă, lipsa substanţelor de tip dezinfectant şi săpun a reprezentat categoric unul dintre motivele răspândirii acestora.” – a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI.”

Citește și: Reprezentanții elevilor și părinților din București-Ilfov: ”Solicităm măsuri urgente împotriva vinovaţilor în cazul Școlii 133”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.