Cristian Tudor Popescu, despre vizitele ministrului Educației în școli: ”La noi se face politică de telenovelă”

0

Gazetarul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Europa FM, vizita ministrului Educației în judeţul Ialomiţa, criticând modul în care Monica Anisie a mers în control cu camerele de vederi după ea și cum a certat-o pe învăţătoare în fața elevilor.

”E cam ca musca la arat doamna aceasta. S-a dus p-acolo, a deschis closetele alea, s-a dat importantă cu profesoara respectivă, și cu camerele de luat vederi după ea. Asta este o metodă pur ceaușistă. (…) Când face actul de control, ar fi trebuit să se ducă în 80% dintre școlile din România, pe tăcute, și să le verifice cu adevărat. (…) Asta e politica. Politicienii noștri cred că politica înseamnă să mai smulgi o emoție populației. La noi se face politică de telenovelă. De ce s-a dus acolo să deschidă ea, personal, ușa de la ghereta aia cu gaură, de pal? Ca să creeze următoarea emoție printre niște bieți oameni care să spună: Ai văzut, domne, dacă s-a dus și la closet! Astea sunt metodele prin care smulgi câte o emoție din latrină”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut, săptămâna trecută, o vizită neanunțată în mai multe unităţi de învăţământ din localităţi aflate în judeţul Ialomiţa. Într-una dintre aceste vizite, în comuna Axintele, auzind de pe hol ţipetele unei învăţătoare la ore, ministrul a intrat în sala de clasă, reproşându-i învăţătoarei atitudinea.

Sâmbătă, Monica Anisie a scris pe Facebook că îi pare rău pentru că nu a fost mai calmă în ”interacțiunea” cu învățătoarea și că nu a fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.