Elevii cu media de admitere sub 5 pot intra la liceu. Ordinul de ministru care elimină pragul de admitere, publicat în Monitorul Oficial

0

Ordinul de ministru care anulează pragul de admitere la liceu a fost publicat în Monitorul Oficial pe 24 decembrie 2019. Astfel, elevii care obțin media de admitere sub 5 vor putea participa la repartizarea computerizată în licee pentru anul școlar 2020-2021 și nu vor fi obligați să meargă la școala profesională.

Prin ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie, se revine la legislația anterioară astfel că toți elevii care au susținut Evaluarea Națională vor putea participa la repartiţia computerizată pentru admiterea la liceu în anul şcolar 2020-2021, programată pentru data de 10 iulie.

Ordinul prevede: ”La repartizarea computerizată din prima etapă de admitere participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională”.

Foto: Monitorul Oficial

Ordinul semnat în septembrie de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, stabilea că ”la procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci)

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.