Elevii medaliați în 2019 la olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline, premiați de Ministerul Educației

0
Foto: edu.ro

Olimpicii români care s-au remarcat în anul 2019 la concursurile internaţionale pe discipline școlare au fost premiați de ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, în cadrul unei festivităţi ce a avut  loc marți, 17 decembrie, la Palatul Național al Copiilor din București, informează Ministerul Educației.

UPDATEAm premiat performanța, excelența, profesionalismul și încrederea”, a scris ministrul Educației, Monica Anisie, pe Facebook, după festivitatea de premiere: ”În prezența prim-ministrului Ludovic Orban, a vicepremierului Raluca Turcan și a consilierului de stat Ligia Deca, i-am felicitat și premiat pe tinerii medaliaţi la olimpiadele și competițiile internaţionale pe discipline școlare, în anul 2019. Felicitări se cuvin și profesorilor, și părinților elevilor olimpici. Sunt copii extraordinari, care merită din plin să primească premii consistente din partea Ministerului Educației și Cercetării. Am premiat performanța, excelența, profesionalismul și încrederea. Astăzi am celebrat bucuria de a demonstra valoarea învățământului românesc, unul care s-a menținut întotdeauna competitiv, la standarde înalte și cu rezultate de excepție. Mult succes în continuare, dragi elevi! Sărbători minunate!”

Potrivit MEC, la festivitatea din acest an au fost recompensaţi 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori și seniori). În total, palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincții.

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost acordate și premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2019”. Fondul total de premiere alocat de MEC este de peste 2.900.000 lei.

Citește și: Gala ”Creatori de educație”. Cei 50 de câștigători ai selecției naționale au fost premiați FOTO&VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here