Mircea Dumitru: Avem o școală de spectatori. Elevii vin la școală ca la un spectacol rău, pe care sunt obligați să-l urmărească

0
Foto: pressone.ro

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a declarat, la Digi 24, că elevii români merg la școală ca la un spectacol pe care ”sunt obligați să-l urmărească, dar ei nu sunt deloc implicați”. Fostul ministru al Educației a arătat că rezultatele la testele PISA sunt efectul ”bâlbâielilor” și al ”încercărilor amatoriste” din ultimii 30 de ani de a reforma sistemul de educație.

”Rezultatete PISA proaste de anul acesta sunt de fapt consecința a cel puțin 30 de ani de bâlbâială și încercare foarte amatoristă de a reforma sistemul de educație, care au condus la ceea ce vedem acum, la această degringoladă și această mișcare descendentă a calității. Nu cred că e vorba aici doar de un singur personaj politic, oricât de important ar fi în momentul de față.

Sunt generații întregi care nu au făcut ceea ce trebuie la timp. Testele acestea au o anumită relevanță, pentru că ele trebuie să măsoare în ce fel sunt interiorizate și folosite în mod real aceste cunoștinte de către elevi, ori ceea ce nu poate să creeze școala, nu creează de foarte mulți ani – nu de acum, de câteva săptămâni, de când e doamna Anisie ministru – nu poate să creeze acel gen de motivație pentru elev, în care elevul să simtă că acolo este într-adevăr vorba de viitorul vieții sale.

Avem o școală de spectatori. Elevii vin la școală ca la un spectacol rău, pe care sunt obligați să-l urmărească, dar ei nu sunt deloc implicați”, a spus Mircea Dumitru, la Jurnalul de seară.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.