Elevii din Constanța, un nou episod în disputa cu Ministerul Educației pe tema decontării transportului școlar: ”Suntem revoltați”

0
Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din Constanța

Asociația Elevilor din Constanța acuză Ministerul Educației și Cercetării că nu vrea ”să ajute elevii din România să ajungă la școală”. Elevii au relatat, pe pagina de Facebook a asociației, cum ”unul dintre consilierii juridici a bătut tot drumul până la Constanța doar ca să amâne procesul AEC pentru anularea HG 863/2016, act ce face imposibilă decontarea integrală a transportului elevilor”: ”Motivele? De domeniul absurdului.”

Postarea integrală a Asociației Elevilor din Constanța:

”Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării s-a opus încă o dată față de a ajuta elevii din România să ajungă la școală. Unul dintre consilierii juridici a bătut tot drumul până la Constanța doar ca să amâne procesul AEC pentru anularea HG 863/2016, act ce face imposibilă decontarea integrală a transportului elevilor. Motivele? De domeniul absurdului.

Aparent, Ministerul Educației, mai exact Secretarul General, Ioana Lazăr, semnatara actului, consideră că AEC, o organizație care de-a lungul timpului a demonstrat că luptă prin elevi, pentru elevi și pentru drepturile lor, nu ar fi reprezentată de ei.

Suntem revoltați să auzim asta din partea unei persoane care dă dovadă că are drept scop să saboteze demersurile pentru elevi, încearcă să intimideze membrii AEC în discuțiile de la minister, demonstrându-și vocabularul juridic bogat și găsește mereu motive pentru care Ministerul nu ar putea ajuta elevii cu nimic.

AEC va continua să apere drepturile elevilor și la următorul termen de judecată, elevii trebuie să ajungă la școală!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunța, în luna august, că a depus la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerului Educației Naționale și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea anulării Hotărârii Guvernului nr. 863/2016 privind impunerea tarifelor maximale pentru abonamentele elevilor la transportul județean.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.