Care ar fi soluția pentru rezolvarea problemei supraaglomerării din școli. Răspunsul ministrului Educației

0
Foto: a1.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că o soluție pentru rezolvarea problemei supraaglomerării școlilor din România ar putea fi realizarea unor consorții școlare, ceea ce ar însemna ca mai multe școli să se unească și să-și împartă spațiile libere.

Ministrul Educației a explicat că, în acest fel, școlile nu ar mai fi nevoite să organizeze cursurile în două sau trei schimburi, așa cum se întâmplă în prezent.

”Sunt școli unde se învață și până la ora 20.00. Asta este o realitate a școlii. Aici ține și de infrastructură și de faptul că trebuie să învețe în două sau trei schimburi. Există școli în București unde se învață în 3 schimburi, pentru că, neavând spațiile necesare pentru a cuprinde toată populația școlară, în felul acesta se învață în 3 schimburi.

Cred că soluția cea mai bună pentru a avea un program cât de cât bun pentru elev ar fi și realizarea unor consorții școlare. Dacă nu există infrastructură pentru școala X, școala Y este depopulată și are mai puțini elevi și în felul acesta, dacă ar realiza un consorțiu, s-ar rezolva problema spațiului. Există prevăzut în Legea educației naționale din 2011 acest lucru.

Când eram inspector adjunct, chiar s-a încercat în București o astfel de soluție, dar s-a renunțat la ea, nu știu să vă spun de ce, pentru că între timp am plecat de acolo, dar începuse un astfel de demers. Se uniseră școlile, în Sectorul 1 se făceau vreo 6 consorții. Dar aici intervin alte probleme în legătură cu managementul școlar”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.