Zilele SuperTeach, la Cluj-Napoca: Cel mai mare eveniment dedicat profesorilor care vor o schimbare în sistemul de educație românesc

0

Zilele SuperTeach, cel mai mare eveniment dedicat profesorilor din România, care va reuni în premieră peste 3.000 de participanți, va avea loc, în acest weekend, la Cluj-Napoca. Vor fi trei zile de ateliere, dezbateri și conferințe în care ”profesorii, părinţii şi antreprenorii se vor antrena împreună pentru a transforma mentalitatea şi a dezvolta comunităţi de învăţare adecvate secolului 21 pentru generaţiile viitoare”.

Zilele SuperTeach Cluj-Napoca vor acoperi peste 20 de ateliere, dezbateri, paneluri şi conferinţe, susţinute de profesori Formatori Lideri de Comunităţi cu Mentalitate Deschisă, specialişti pasionaţi de educaţie şi antreprenori, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Unul dintre speakerii cei mai aşteptaţi este Michael Merchant, Senior Consultant la Institutul Arbinger, lider mondial în schimbarea de mentalități și creatorul instrumentelor şi conceptelor Mentalităţii Deschise în Educaţie, pe care le-a implementat cu succes în diferite ţări din lume, mai precizează sursa citată.

Totodată, printre speakerii invitați se numără Claudia Chiru – profesor învățământ primar și formator SuperTeach, Andy Szekely – antreprenor, autor și speaker profesionist, Elena Lotrean – fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu, Simona Baciu – antreprenor în educație, fondator al Transylvania College și autor al cărții The Teacher Within, Părintele Constantin Necula – preot ortodox, doctor în teologie și conferențiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, Robert Brindley – fostul director al American International School of Bucharest, Dragoș Anastasiu – Președintele Grupului Eurolines, Cristina Gheorghe – președintele Institutului Dezvoltării Personale sau Felix Tătaru – Președinte fondator al GMP Group și fondator Itsy Bitsy FM, precum și alte personalități care contribuie la schimbarea sistemului educațional din România.

Programul Zilelor SuperTeach, desfășurate în perioada 1-3 noiembrie, la Cluj-Napoca:

    • Zilele de vineri, 1 noiembrie, și duminică, 3 noiembrie, sunt dedicate atelierelor și se vor desfășura la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerii – FSEGA.
    • Conferința va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, la BT Arena.

Conform organizatorilor, evenimentul este dedicat în mod special profesorilor, indiferent de nivelul de învățământ la care predau, însă este deschis tuturor persoanelor interesate de educație.

”Setea de transformare”, descoperită în rândul profesorilor

În cei doi ani de când organizăm Programul de formare «Mentalitatea Deschisă în Educaţie» şi Conferinţele SuperTeach, am interacţionat cu peste 6.000 de profesori. 150 dintre aceștia au urmat cursurile de formare, iar 25 au devenit Facilitatori Lideri de Comunităţi locale în 15 judeţe din ţară. Spre surprinderea noastră, am descoperit în fiecare dintre aceşti profesori o sete extraordinară de transformare şi asumare a unui rol cu impact în întreaga comunitate şi curaj de a începe cu ei înşiși”, spune Cristina Gheorghe, Directorul Institutului Dezvoltării Personale și al Școlii Varlaam din Iași, co-fondator al programului.

„De mai bine de un an, biletele la conferințele SuperTeach sunt epuizate cu mult înaintea evenimentelor, ceea ce ne confirmă că profesorii îşi conştientizează rolul şi sunt
pregătiţi să se implice semnificativ mai mult dacă sunt încurajaţi şi susţinuţi în acest proces de transformare. Acesta este unul dintre motivele importante pentru care am extins Conferinţa la Zilele SuperTeach și la o durată 3 zile – putem oferi astfel oportunităţi diverse de interacţiune şi formare, modelând întreaga comunitate care îi cuprinde nu numai pe profesori, ci şi pe părinţi şi antreprenori”.

Prin SuperTeach ne dorim să ajungem la fundamentul sistemului educațional românesc și să ajutăm profesorii să descopere cât de multe lucruri pot dezvolta în relația cu copiii dacă pornesc schimbarea de la propria persoană, de la propria mentalitate”, spune Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group, co-fondator al programului.

„Scopul nostru, ca antreprenori, este să ajutăm la formarea unor generații de copii care să-și găsească cu ușurință rolul într-o societate care are mare nevoie de colaborare integrativă – numai astfel și mediile de lucru pe care le creăm aici, în România, vor fi mai sănătoase și mai performante”, mai spune acesta.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educațional cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi și dezvolta măreția din fiecare copil. Proiectul are trei componente:

● Conferințele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care își doresc să afle mai multe informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, dar și cu părinții acestora sau cu propriii colegi.
● Training-ul Mentalitatea Deschisă în Educație, un curs specializat unic aparținând
Institutului Arbinger, unul dintre cele mai reputate instituții de dezvoltare personală din lume, oferit gratuit profesorilor selectați dintre participanții la conferințe.
● Construirea de către profesorii astfel antrenați a unor comunități locale care să ajute la aplicarea acestor principii și instrumente de relaționare cu copiii în cât mai multe școli.

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală pornită de către Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group, cel mai mare transportator de persoane din Europa, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație și motivație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 15 conferințe pe tot teritoriul țării, 6.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact pozitiv pentru zeci de mii de elevi prin schimbarea lor de mentalitate în modul în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educație, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obținut această certificare.

Profesorii astfel formați devin inițiatori ai comunităților locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori deja au pornit construirea acestor comunități pe tot cuprinsul țării. În 2019 au fost organizate conferințe în Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, București, Târgu Mureș și Suceava, toate fiind sold-out. Alte conferințe urmează să se desfășoare și la Brăila (19 octombrie), Cluj-Napoca (1-3 noiembrie) și Iași (15-17 noiembrie).

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.