Consiliul Municipal al Elevilor București acuză politizarea din școli. Primarul sectorului 5 a distribuit orare personalizate cu caricatura lui

0
Foto: digi24.ro

Consiliul Municipal al Elevilor București avertizează asupra politizării din ce în ce mai puternice a sistemului de învățământ după ce, luni, au fost distribuite în liceele, școlile și grădinițele din sectorul 5 al Capitalei orare cu caricatura primarului Daniel Florea, relatează Mediafax.

Mesajul ce însoțește caricatura «„Dragul meu copil școlar/De urmezi acest orar/Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar” » este total nepotrivit pentru elevi, apreciază Consiliul Municipal al Elevilor București.

Mai mult, spun aceștia, în colțul din stânga al orarului, apar două hashtag-uri, unul cu inițialele edilului, iar celălalt cu motto-ul mandatului, „având caracter manipulator, evidențiând modul în care Daniel Florea și-a început campania electorală”.

În același timp, în alte unități de învățământ preuniversitar din Capitală, arată reprezentanții elevilor, mai mulți decidenți au participat la deschiderea începutului de an școlar, printre care se numără și președintele României, Klaus-Werner Iohannis, primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea, alături de ceilalți primari de sectoare, consilieri locali, parlamentari, deputați etc.

„Trebuie să luăm în considerare că în luna noiembrie a acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale, iar anul 2020 este unul dublu electoral, acestea oferind instabilitate spațiului comunitar și politic. Toate aceste vizite și „cadouri” sunt inoportune pentru buna dezvoltare a școlii românești, evidențiind dependența unităților de învățământ de administrația publică locală și de zona politică. Astfel, considerăm gestul primarului sectorului 5, Daniel Florea, imoral și dăunător pentru elevi, încălcând articolul 7 din Legea Educației Naționale numărul 1/2011, conform căruia în unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile de natură politică”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Municipal al Elevilor București, remis miercuri dimineață MEDAFAX.

Consiliul Municipal al Elevilor București cere autorităților competente să se sesizeze și să ia măsurile necesare, pentru stoparea difuzării de materiale electorale în unitățile de învățământ preuniversitar.

„Elevii, din păcate, sunt incă o dată folosiți ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidați. Educația nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în școală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuție.”, a declarat Tudor-Alexandru Panait, președintele Consiliului Municipal al Elevilor București.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.