Viorica Dăncilă: ”Pentru mine este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate”

0
Foto: facebook.com/ Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la deschiderea anului școlar, că vrea ca un număr cât mai mare de elevi să ajungă la facultate și să facă performanță. Premierul a precizat că educație înseamnă o viață mai bună pentru copii, ieșirea din sărăcie și combaterea violenței domestice, informează Mediafax.

„Educația înseamnă pentru acești copii o viață mai bună, un trai mai bun, oportunitatea de a își clădi un rost în viață. Educația reprezintă concret ieșirea din sărăcie, combaterea violenței domestice, o stare de sănătate mai bună, ambiții personale mai mari care atrag după sine alte și alte generații. Educația înseamnă o dezvoltare mai bună a comunităților locale”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la deschiderea anului școlar, la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.

Șeful Executivului a adăugat că are încredere în potențialul elevilor de a face performanță.

„Dragi copii, vă aflați astăzi în diferite clase ale ciclului gimnazial. Unii ați venit cu emoția primei zile de școală, alții aveți deja privirile îndreptate către liceu. Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre voi să ajungă la liceul pe care vi-l doriți, la facultatea pe care vi-o doriți. Îmi doresc ca voi să faceți parte din acei elevi care ajung la facultate și fac performanță. Am încredere în potențialul vostru, al tuturor, iar viitorul este al vostru”, a completat Dăncilă.

Președintele PSD a mai spus că este important, ca premier, să sprijine prin măsuri elevii din mediul rural pentru ca un număr cât mai mare al acestora să aibă acces la educație.

„Pentru mine personal, ca prim-ministru, e important să fac tot ce este posibil pentru a realiza acest lucruri. Pentru mine, ca prim-ministru, este important să las în urmă un număr cât mai mare de elevi din mediul rural care să ajungă la facultate și sunt mândră de această moștenire. Vă urez succes și la mulți ani celor care ieri și-au sărbătorit ziua onomastică”, a conchis premierul.

Viorica Dăncilă a fost prezentă la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Sântămăria Orlea, județul Hunedoara.

Întrebată despre cum își amintește prima zi de școală, șeful Executivului a răspuns: „Cu multe emoții, cu timiditate, așa cum am văzut-o la fiecare copil de aici, cu frica de ceea ce va urma, dar cred că este o zi pe care niciun copil nu o uită și mai ales părinții”.

Citește și: Iohannis: ”Unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și de exprimare”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.