Protest inițiat de Consiliul Național al Elevilor, în prima zi de școală. Elevii sunt îndemnați să poarte o banderolă neagră pe braț

0

Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii din România să protesteze în prima zi de școală, purtând o banderolă neagră pe braţ, nemulțumiți fiind de ordinul de ministru prin care elevii cu media de admitere sub 5 sunt obligați să meargă la școala profesională. Elevii și-au intitulat protestul ”Doliu pentru educație” și vor să tragă ”un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învăţământ românesc”. ”Este felul nostru de a spune: aşa nu se mai poate”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului.

”Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Naţională direct în şcolile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepţiei conform căreia învăţământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea şcolii şi ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Național al Elevilor (CNE).

”Elevi, părinţi, profesori – voi sunteţi comunitatea şcolară. De la noi ar trebui să vină schimbarea, noi trebuie să ne ridicăm împotriva măsurilor populiste, nefundamentate, izvorâte din interese şi orgolii personale şi să apărăm educaţia. Alăturaţi-vă protestului „Doliu pentru educaţie”, iar luni, când păşiţi pe poarta şcolii, faceţi-o cu o banderolă neagră pe braţ”, spune Antonia Pup, președintele CNE.

Comunicatul integral al Consiliului Național al Elevilor:

”Consiliul Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel naţional, îndeamnă toţi elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul şcolar 2019-2020. Astfel, în data de 9 septembrie, în timpul desfăşurării festivităţii de deschidere a anului şcolar în fiecare şcoală, îi încurajăm pe cei ale căror interese le reprezentăm să se alăture protestului intitulat „Doliu pentru educaţie”.

Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învăţământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Naţională direct în şcolile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepţiei conform căreia învăţământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea şcolii şi ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educaţiei. Ne exprimăm mâhnirea faţă de actuala clasă politică, care conduce, prin acţiunile ei, la degradarea sistemului educaţional, tratând educaţia drept o prioritate doar la nivel declarativ.

„Elevi, părinţi, profesori – voi sunteţi comunitatea şcolară. De la noi ar trebui să vină schimbarea, noi trebuie să ne ridicăm împotriva măsurilor populiste, nefundamentate, izvorâte din interese şi orgolii personale şi să apărăm educaţia. Alăturaţi-vă protestului „Doliu pentru educaţie”, iar luni, când păşiţi pe poarta şcolii, faceţi-o cu o banderolă neagră pe braţ. Este felul nostru de a spune: aşa nu se mai poate.”, declară Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.”

Elevii care au media de admitere sub 5 nu vor mai putea intra la liceu, ei fiind obligați să meargă la școlile profesionale. Prevederea apare în Ordinul privind admiterea la liceu în anul școlar 2020-2021, semnat de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, și publicat zilele trecute în Monitorul Oficial.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.