La 83 de ani, bunica Sofia se întoarce la muncă: ”Rămân la grădiniță. Sunt nerăbdătoare, sigur că da! Am făcut curățenie, am făcut tot”

0
Foto: demamici.ro

La cei 83 de ani ai săi, bunica Sofia, cea mai în vârstă angajată a Inspectoratului Şcolar Gorj, a decis să revină la lucru, după vacanță. Sofia Chițoran, angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, a obținut avizul medicilor, iar în luna octombrie va face un nou control, relatează Mediafax.

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, a făcut curățenie generală la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru cu ajutorul rudelor sale și este nerăbdătoare să fie din nou în mijlocul copiilor.

„Rămâne la grădiniță. A făcut curățenie acolo, au ajutat-o soția și soacra mea. Au scuturat covoarele, au șters geamurile. Trebuie să meargă și la doctor în octombrie, să obțină avizul”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Eugen Chiţoran, fiul bunicii Sofia.

Femeia de 83 de ani spune că micuţii vor reveni în bănci în cele mai bune condiţii.

„Sigur că rămân la grădiniță. Am făcut curățenie, am făcut tot, toată curățenia. Mai am un pic de iarbă de cosit în spate, totul e pregătit. Aștept să vină copiii și să începem grădinița. Sunt nerăbdătoare, sigur că da! O să merg și la medic, în octombrie, sper să mă lase să rămân alături de copii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sofia Chiţoran.

Aceasta are un contract de două ore pe zi la unitatea de învățământ.

Bunica Sofia a fost concediată la sfârșitul lunii mai, după ce povestea ei a apărut în presă, iar la scurt timp a fost reangajată, în urma reacţiei de indignare din partea comunităţii.

Reprezentanții ISJ Gorj susțin că femeia este un exemplu pentru tineri.

„Eu o invidiez, pentru că are atâta putere de muncă și o voi susține permanent, pentru că este un exemplu pentru tinerii care refuză să muncească și care așteaptă ajutoarele sociale. Pentru mine, chiar este un model. O voi susține atâta cât se poate și cât pot eu instituțional. Sunt convinsă că a făcut curățenie, mi-a spus doamna, e în ordine, știu lucrurile astea, numai că trebuie să meargă la prelungire, atunci o să vedem, este și în funcție de vârstă, de ceea ce decid medicii. Este un om pentru care am toată stima și respectul, poate fi un model pentru tinerii care așteaptă ajutoare sociale și consideră că munca este degradantă”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

De 40 de ani, bunica Sofia își începe programul, la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00. În tinereţe, aceasta a muls vacile la CAP-ul din localitate şi are acum o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădiniţă, femeia primeşte în jur de 400 de lei.

Viceprimarul oraşului Motru, Cosmin Morega, a fost cel care, în luna martie, a aflat povestea bătrânei, după ce a mers la grădiniţă, dimineața, pentru a vedea ce reparaţii trebuie să fie făcute în această instituţie, fiind întâmpinat chiar de bunica Sofia.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.