Prima școală generală construită de la zero după 1990, inaugurată la Florești, în județul Cluj FOTO

0
Foto: mediafax.ro

Prima școală generală construită de la zero, după 1990, în cea mai mare comună din România, Florești, județul Cluj, a fost inaugurată vineri. Școala are 900 de locuri, investiția ridicându-se la aproape 10 milioane de lei, relatează Mediafax.

Primarul comunei Florești, Horea Șulea, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că noua școală dispune de laboratoare, spații anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivități, cabinet informatică, bibliotecă – sală de lectură.

”Am inaugurat nouă școală din Florești, prima construită de la zero după 1990 în comună, investiția ridicându-se la 9,7 milioane de lei, din fonduri asigurate de la bugetul local. Școala are o capacitate de 900 de elevi și este dotată cu laboratoare, spații anexe pentru laboratoare, cabinet medical cu sală de tratamente, sală de festivități, cabinet informatică, bibliotecă – sală de lectură, depozite material didactic, arhivă, oficiu. De asemenea, școala are un un teren de tenis de câmp și teren de baschet, cu instalație de nocturnă, plus o curte pentru recreere”, a spus Șulea.

Potrivit acestuia, anul acesta, noua școală va găzdui cursuri din ciclul primar, iar începând de anul viitor va avea clase de la a I-a la a XII-a, cu două clase de liceu, una de real și una de uman.

Lucrările la școală au început în anul 2014. Comuna Florești de lângă Cluj-Napoca este cea mai mare din România, având peste 40.000 de locuitori.

Foto: mediafax.ro
Foto: ziuadecj.realitatea.net
Foto: mediafax.ro
Foto: mediafax.ro
Foto: citynews.ro

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.