Ministrul interimar al Educației spune că aproape 90% dintre şcoli vor avea autorizaţie sanitară la începutul anului școlar

0

Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, că aproximativ 90% dintre şcoli vor avea la începutul anului şcolar autorizaţie sanitară.

Potrivit demnitarului, aproape 86% dintre şcoli au autorizaţie ISU. „O să avem în jur de 86% din şcoli cu autorizaţie ISU. Cu autorizaţie sanitară, în jur de 90%”, a spus Daniel Breaz la Realitatea TV, conform Agerpres.

Ministrul a susţinut că la începutul anului şcolar vor mai avea încă toalete în curte aproximativ 300 de şcoli. „Avem banii pentru toate cele 1.150 de şcoli (n.r. – cu toalete în curte). (…) Nu cred că vor rămâne mai mult de 300 de şcoli care să aibă încă toaleta în curte. (…) MEN a alocat primăriilor banii necesari în funcţie de fiecare şcoală, de numărul de elevi, s-a calculat la metru pătrat cât va trebui să fie investit în fiecare şcoală pentru a face toate aceste toalete”, a precizat Breaz.

În ceea ce priveşte manualele, ministrul a spus că aproximativ 99% dintre acestea se află în şcoli.

Citește și: Daniel Breaz: Nu se poate vorbi în acest an de subfinanţare în Educaţie. Nu vor fi probleme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.