Elevii din Olt cer autorităților să ia ”toate măsurile necesare” pentru ca tragedia de la Caracal să nu se mai repete

0
Foto: pixabay.com

Consiliul Judeţean al Elevilor Olt solicită autorităților să investească în sistemul de transport al elevilor, luând toate măsurile necesare astfel încât tragedia de la Caracal să nu se mai repete. ”Zeci de elevi din județul nostru sunt nevoiți să meargă la ocazie pentru că autoritățile competente nu asigură transportul în comun în toate localitățile”, spun reprezentanții elevilor din Olt. 

Într-o postare pe Facebook, Consiliul Judeţean al Elevilor Olt trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care sunt expuși elevii care fac naveta.

Suntem profund îndurerați de tragedia de la Caracal și atragem atenția autorităților să ia toate măsurile necesare pentru ca această catastrofă să nu se mai repete, investind în sistemul de transport al elevilor.

Zeci de elevi din județul nostru sunt nevoiți să meargă la ocazie pentru că autoritățile competente nu asigură transportul în comun în toate localitățile. Astfel că, atenționăm elevii să folosească mijloace de transport în comun AUTORIZATE, acolo unde există, iar acolo unde acestea sunt inexistente, elevii sunt sfătuiți să apeleze la rude sau persoane apropiate până la remedierea situației.

Sperăm la o colaborare a structurii noastre cu toate instituțiile statului, pentru ca elevii să fie consultați direct și la o aplecare mai atentă asupra problemelor cu care se confruntă învățământul românesc”, susțin reprezentanții elevilor din Olt.

Procurorii DIICOT au dispus, duminică seara, extinderea urmăririi penale faţă de Gheorghe Dincă, inculpatul din Caracal suspectat de uciderea Alexandrei Măceşan, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, şi pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat. În cadrul anchetei, Gheorghe Dincă a recunoscut că a comis cele două crime.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Citește și: Federația Elevilor, după tragedia de la Caracal: ”Viața elevilor, pusă în pericol! În lipsa transportului județean, sunt nevoiți să călătorească la ocazie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.