BAC 2019. Peste 5.000 de contestații, depuse în Capitală după afișarea primelor rezultate

0

BACALAUREAT 2019 București. Peste 5.000 de contestații au fost depuse în Capitală, în urma afișării primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), relatează Mediafax. Cele mai multe, peste 2.000, au fost depuse la Limba și literatura română.

Reprezentanții ISMB au precizat, marți, că în Capitală au fost depuse 5.275 de contestații după afișarea primelor rezultate la examenul național de Bacalaureat. Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 2.070, au fost depuse la Limba și literatura română.

Următoarea probă la care s-au depus cele mai multe contestații a fost proba C, respectiv proba obligatorie a profilului. Pentru probele obligatorii în funcție de profil, matematică, respectiv istorie, au fost depuse 1.719 contestații.

Pentru proba la alegere a profilului, respectiv geografie, biologie, chimie, fizică, sociologie etc, a fost depus un total de 1.477 contestații. La polul opus, se află proba de limba maternă unde au fost depuse doar nouă contestații.

În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie. În perioada 15-19 iulie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.