Scrisoarea unei mame către învățătoare: ”Ai reușit tot ce ți-ai propus! Pot să îți spun că sunt mândră de tine? Îți mulțumesc!”

0

Ce spun părinții despre profesorii copiilor lor? În urmă cu câteva zile, lansam întrebarea ce își amintesc elevii despre profesorii lor și profesorii despre foștii lor elevi. Mama unui elev din Slatina ne-a scris despre învățătoarea copilului său, ce a însemnat primul an de școală în clasa acesteia, despre relația pe care a avut-o cu elevii săi, dar și despre colaborarea cu părinții. Copilul a terminat clasa pregătitoare, iar din clasa I va merge la o altă școală după ce părinții și-au schimbat domiciliul. La plecare, mama acestuia a ținut să îi mulțumească învățătoarei de doar 24 de ani pentru tot ceea ce a făcut în acest an școlar, iar într-o scrisoare pe care i-o adresează vorbește despre un ”dascăl minunat, iubitor”, care ”nu renunță niciodată” și care a oferit ”atâtea lucruri frumoase” într-un timp atât de scurt.

Vă prezentăm scrisoarea adresată de mama elevului din Slatina către fosta învățătoare a acestuia:

”Privești în urmă și zâmbești? Îți mai aduci aminte de prima zi de școală? Îți aduci aminte de acele emoții, de acea prima zi în care i-ai cunoscut pe ei… copiii?! Îți amintești acea prima zi când ai pășit în clasă cu atâta emoție și cu atâta dragoste? Pierzând zile și nopți gândindu-te la prima zi…. Și ai reușit! A fost exact cum ți-ai dorit! Ești foarte mândră de ce ai realizat, așa e?

Începutul a fost un pic mai greu, dar, cu multă răbdare și cu toată dragostea pe care le-ai oferit-o copiilor, ai reușit! Ai reușit tot ce ți-ai propus! A fost un an cu multă muncă, cu multe emoții, cu multe dorințe și vise împlinite…  Te-ai străduit din greu ca să le faci copiilor pe plac…  I-ai tratat pe toți în egală măsură! I-ai iubit și protejat precum o mamă!  I-ai ascultat, le-ai șters lacrimile, i-ai motivat și, mai presus de toate, i-ai iubit necondiționat! Ba chiar și pe noi părinții ne-ai ascultat și ne-ai motivat și ne-ai dat încredere în noi! Ne-ai făcut să înțelegem și să credem că avem niște copii minunați, plini de vise.

Cum să nu te îndrăgim când te vedem atât de motivată? Și câtă dragoste și pasiune pui în tot ceea ce faci… Deși ești atât de tânără, ai foarte multe de spus…. Ba chiar și noi părinții am avut multe de învățat de la tine. Ne-ai ascultat, ne-ai dat un sfat. Poate că ai fi dorit să ne spui mai multe, dar întotdeauna ai știut să ții cont de faptul că noi suntem părinți, iar tu ești Dascăl!

Poate că și noi, ca părinți, am greșit față de tine. Poate că au fost zile în care ți-am cerut prea mult, poate că au fost zile în care te simțeai atât de obosită și noi nu am înțeles. Iar tu ai fost acolo tot timpul pentru noi, la orice oră din zi și din noapte.

Mi-aș dori ca într-o zi să te pot răsplăti pentru tot ce ai făcut pentru noi… pentru copilul meu! Îți mulțumesc din suflet că ai avut răbdare cu el… cu noi. Pot să îți spun că sunt mândră de tine? Că sunt mândră de clasa ta? Că sunt mândră că și copilul meu a făcut parte din viața ta, chiar dacă a fost pentru puțin timp…

Știi cu câtă bucurie povestește copilul meu despre activitățile pe care le desfășori în clasă? În fiecare zi, îmi povestește cu câtă dragoste îi privești… Și că îi motivezi în fiecare zi… Și îmi mai spune că ai un glas atât de blând… Și că tu niciodată nu țipi la el ”așa cum o fac eu uneori”.

Știu că noi părinții câteodată (mai mereu) ne pierdem răbdarea cu ei și că problemele noastre de zi cu zi își cam lasă amprenta asupra lor. Dar tu ai fost acolo! Și i-ai făcut să zâmbească! Îți mulțumesc că tu ai fost cea care l-a învățat pe copilul meu primele litere! Îți mulțumesc pentru că tu ai fost cea care i-a oferit prima excursie! Îți mulțumesc pentru că tu ai fost cea care l-a ajutat să treacă peste emoții, să aibă încredere în el.

Am intrat în clasă pentru ultima dată. În acea clasă cu acele ferestre mari și luminoase, în acea clasă pe care tu ai făcut-o atât de vie, atât de colorată… în acea clasă în care tu ți-ai pus amprenta!!!!

Tu care în fiecare zi ai grijă ca totul să fie perfect, și înainte să ajungă copiii, și după plecarea lor. Tu care stai să strângi totul în urma lor, adunând obiectele căzute pe jos și le pui cu atâta grijă în acel dulap portocaliu. Tu care te gândești la toți și la toate… Tu care tot timpul ai preferat să lași de la tine doar ca sa fie bine… să fim mulțumiți cu toții.

Mai știi cât te-ai stresat pentru că îți era teamă că o să dezamăgești copiii dacă nu o să ajungă Moș Crăciun? Le-ai făcut cea mai mare surpriză! Au fost foarte fericiți când a intrat în clasă cu sacul plin de cadouri. A fost o adevărată „Poveste de Crăciun”!

Din prima zi am știut că ești un om bun! Am simțit că o să fii un adevărat exemplu pentru copii! Am simțit că o să fii un dascăl minunat! Un dascăl care este tot timpul pregătit pentru orice. Un dascăl care niciodată nu renunță! Un dascăl iubitor! Știu că ai muncit din greu pentru visul tău de a deveni dascăl! Știu ca ai pierdut multe zile si nopți pregătindu-te pentru ziua asta! Știu că încă mai ai multe de arătat… Ăsta este doar începutul!!!

Îmi doresc ca toate generațiile de copii pe care o să le cunoști să își aducă aminte de tine cu drag! Și să pună în practică tot ceea ce tu i-ai învățat! Îți doresc mult succes! Cu respect şi recunoştinţă pentru tot efortul depus pentru noi, pentru copilul meu. Vă anunțăm că azi suntem gata pentru noul drum plin de neprevăzut ce ne așteaptă și pentru care, cu devotament, ne-ai pregătit zi de zi, în tot acest an.

Vă mulțumim! Cu respect, o mămică de elev…”


POVEȘTILE ELEVILOR și PROFESORILOR. Ce își amintesc elevii despre profesorii lor? Dar profesorii despre elevi? Dacă aveți o întâmplare din școală, o oră, un sfat, o lecție de care vă amintiți cu plăcere, un profesor care v-a marcat, dați-ne de știre la stiri@sparknews.ro sau la ”Știrea ta”. Cum a fost despărțirea de o generație este provocarea pe care o lansăm profesorilor. Pe părinți îi invităm să să ne împărtășească din experiențele frumoase ale copiilor lor. Așteptăm să ne scrieți și să scriem împreună poveștile! 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.