Protestul de la Lipova: Directorul liceului își umilește public elevii, iar șefa ISJ se declară ”mândră de PSD”

1
Foto: Captură PRO TV

La Liceul ”Atanasie Marienescu”din Lipova, s-a pornit anchetă după ce mai mulți elevi au participat, vineri, cu pancarte, la un protest împotriva premierului Viorica Dăncilă. Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Anca Stoenescu, i-a cerut ”o notă de relație”, directorului liceului, Lucian Donţu, în timp ce acesta din urmă le-a reproșat liceenilor încă din timpul protestului că ”au fugit de la ore”. Nervos, directorul și-a certat public elevii și a invocat, în fața camerelor de luat vederi, situația școlară a unuia dintre ei. Sâmbătă dimineața, șefa ISJ a postat pe Facebook mai multe fotografii din timpul vizitei premierului, cu mesajul ”Sunt mândră de echipa PSD și de realizările guvernului PSD”.

În timpul protestului de vineri, directorul Liceului ”Atanasie Marienescu”, Lucian Donţu, i-a certat pe copii în fața tuturor, reproşându-le că lipsesc de la cursuri, în timp ce unii dintre ei ar avea note care nu le asigură trecerea la unele materii, relata aradon.ro. 

Într-un material video, difuzat de Pro TV, directorul acuză faptul că elevii au fost aduşi la protest de un profesor și își umilește elevii în fața presei:

”Poate că mai dați niște examene, da? Și sunteți extraordinari… (…) Întrebaţi-l cât de bine învaţă copilul ăsta pe care l-aţi adus aici și care are trei corigențe, da? Înregistrați-mă ca să vă spun, foarte bine. Trei corigențe, da?”

”Ei au fugit de la ore ca să vină aici. Este o greșeală foarte mare”, a insistat directorul într-o discuție cu jurnaliștii.

Puteți urmări imaginile video aici

Inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, care a făcut parte din delegaţia PSD ce a însoţit echipa guvernamentală prezentă în judeţ, potrivit aradon.ro, s-a grăbit vineri să ceară explicații pentru prezența liceenilor la protest.

Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune ce nu avea legătură programul şcolar”, spunea șefa ISJ. Anca Stoenescu, consilier municipal PSD (vezi componența Consiliului Local – primariaarad.ro), a fost numită recent în funcția de inspector școlar general, funcție pe care o deține pentru a treia oară, potrivit presei locale.

Sâmbătă dimineața, șefa ISJ a postat mai multe fotografii pe contul său de Facebook cu mesajul: ”#Sunt mândra ca sunt românca! #Sunt mândra de echipa PSD!
#Sunt mândra de realizările guvernului PSD! #Sunt mândra de România mea”

Foto: facebook.com/stoenescu.anca
Foto: Captură facebook.com/stoenescu.anca

Anca Stoenescu a șters ulterior postarea cu ”mândră de echipa PSD” de pe Facebook.

În ceea ce privește liceul, a fost începută o cercetare internă, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor. Conform inspectorului şcolar general, în cazul în care se va dovedi că un profesor a fost implicat, ISJ va lua măsuri.

Presa locală scrie că elevii care au fost la protest au fost trecuți absenţi nemotivat şi nu ar risca alte sancţiuni, pentru că în regulamentul interior al şcolii nu este specificat că nu au voie să participe la proteste.

Citește și: Mai mulţi liceeni au participat la un protest împotriva premierului, la Lipova. ISJ cere explicații

1 COMENTARIU

  1. Dupa cate pot vedea din poze, mai sunt copii, deci elevi, care in loc sa fie la scoala sunt dusi la „evenimentul PSDist”. Toti acesti copii sunt trcuti tot ca absenti nemotivat la scoala? Si daca nu, de ce nu?
    Pune cineva aceste intrebari directorului scolii de unde provin copii si șefei ISJ. Anca Stoenescu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.