Școala prinde culoare. Liceul din Balș unde elevii citesc și se relaxează în fotolii-puf

0
Foto: facebook.com/ltpetrepandrea

La Liceul Teoretic ”Petre Pandrea” din Balș, elevii citesc și se relaxează în fotolii-puf. Conducerea școlii a decis să creeze un spațiu mai colorat și mai prietenos pentru elevii de la afterschool, dar și pentru micuții de la clasa pregătitoare.

”Cititul îmbunătățește vocabularul, exprimarea, abilitățile de comunicare, creativitatea. Studiile arată că acei copii preocupați cu lectura au și o mai mare putere de concentrare față de ceilalți. E foarte dificil să învățăm un copil să iubească cititul. Dar, prin crearea contextului potrivit, se întâlnesc și minuni. Ora de citit la After-school si Centrul de documentare”. Acesta este mesajul postat pe pagina de Facebook a liceului, alături de imaginile care îi arată pe copii citind în pufurile colorate:

Am preluat ideea în primul rând pentru copiii de la afterschool, care petrec mai multe ore în școală și au nevoie de o formă de relaxare. Și pentru cei mai mici elevi, cei de la clasa pregătitoare, fotoliile s-au dovedit utile. Pe viitor vrem să dotăm și centrul de documentare cu astfel de fotolii, pentru că vrem ca elevii să aibă un spațiu cât mai atractiv, care să îi îndemne la lectură”, a spus Marian Anghel, directorul Liceului Teoretic ”Petre Pandrea”, pentru realitateadeolt.net.

Până acum, au fost achiziționate peste 20 de fotolii, însă conducerea liceului intenționează să cumpere și altele. Potrivit sursei citate, pentru un fotoliu-puf, școala a plătit aproximativ 100 de lei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.