Adriana Bogatu: De ce trebuie transformată școala într-un cobai pe care doamna ministru își testează toate ideile, nimeni nu înțelege

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, este din nou criticată de profesori. Adriana Bogatu, profesor la Colegiul Naţional ”Nicolae Bălcescu” din Brăila, pune sub semnul întrebării schimbările pe care ministrul vrea să le facă în Educație și îi adresează mai multe întrebări legate, între altele, de siguranța în școli. ”De ce trebuie transformată școala într-un cobai pe care doamna ministru își testează toate ideile, nimeni nu înțelege”, spune Adriana Bogatu.

”Puteți să ne luați de pe umeri povara hârtiilor inutile care nu reflectă in niciun fel adevărul despre munca noastră de zi cu zi?”, este o altă întrebare adresată de profesoară ministrului, într-o postare pe Facebook.

”În basme, de trei ori ajunge ca să te lămurești despre personajul principal. A patra oară nici măcar autorul anonim n-a mai îndurat să vadă ce se va întâmpla!”, mai spune Adriana Bogatu.

Postarea profesoarei Adriana Bogatu:

ȘCOALA: INTRAREA LIBERĂ!

Dacă de trei ori ai dereglat tot sistemul de învățământ atât de rău încât nu-l va mai putea reechilibra cineva prea curând, de ce nu ai onestitatea de a accepta că nu te pricepi? De ce trebuie transformată școala, atât cât mai e ea școală în societatea noastră din ce în ce mai disprețuitoare de carte, într-un cobai pe care doamna ministru își testează toate ideile, una mai surprinzătoare decât alta, demonstrând o gravă îndepărtare de la realitatea claselor și o surzenie asumată la toate strigătele care vin din interiorul sistemului, nimeni nu înțelege.

Despre cazul doamnei profesor A.A., înjunghiată în fața cancelariei, la Ploiești, vă mai amintiți? Puteți prezenta un set de măsuri reale care să protejeze profesorii și elevii în situații asemănătoare, că precedentul periculos doar ce a fost creat? Puteți să ne luați de pe umeri povara hârtiilor inutile care nu reflectă in niciun fel adevărul despre munca noastră de zi cu zi? În basme, de trei ori ajunge ca să te lămurești despre personajul principal. A patra oară nici măcar autorul anonim n-a mai îndurat să vadă ce se va întâmpla!”

Citește și Scrisoarea unei profesoare: ”Locul profesorului este la catedră. Profesorul nu e paznic. Profesorul nu e jandarm”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.