Dezbateri cu scântei. Reacție nervoasă a ministrului Educației la discuțiile din Parlament VIDEO

0
Foto: Captură Digi 24

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, marți, la ședința comisiilor reunite de buget-finanțe unde s-a discutat bugetul alocat Educației. Dezbaterile au fost marcate de o dispută între reprezentanții puterii și opoziției legată de un amendament. Ecaterina Andronescu a avut o intervenție nervoasă în timpul discuțiilor, dându-i, pe un ton ridicat, replica liberalei Raluca Turcan care acuzase PSD că susține hoția.

Amendamentul care a provocat scandal între parlamentari viza acordarea de bani din buget pentru Programul ”Masa caldă”, relatează Digi 24. Liberalii i-au acuzat pe social-democraţi că le-au furat iniţiativa întrucât și ei au depus un amendament identic.

Aţi primit un ordin de la Dragnea să treceţi, prin încălcarea regulamentului, un amendament furat de la Opoziţie? V-aţi obişnuit să susţineţi hoţia. Nu se poate! Până când?”, a acuzat Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL.

Ecaterina Andronescu a intervenit și i-a răspuns tăios deputatului liberal: ”Nu ne mai faceţi hoţi că nu suntem hoţi! Să ştiţi! Și mi se pare jignitor cum abordaţi!”

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil bugetului Ministerului Educației Naționale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creștere cu 46,73% față de 2018.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern și trimis Parlamentului. Ședința comună a celor două camere ale Legislativului pentru dezbaterea și adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.