Replica părinților după ce ministrul Educației a spus că există săpun în toate școlile din Capitală: ”Da, pentru că noi cumpărăm!”

0
Foto: Pixabay.com

Declarația ministrului Educației conform căreia ”în toate școlile din București există apă și săpun” a provocat numeroase reacții în rândul părinților. Pe rețelele de socializare, aceștia îi transmit ministrului și de ce există săpun în școlile bucureștene: pentru că părinții cumpără și duc la școală săpun și hârtie igienică, chiar și șervețele umede.

”Inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale”,  declara, miercuri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Ministrul nu a spus însă și de ce există săpun la toaletele școlilor din Capitală (poate nu în toate). Realitatea este, atrag atenția părinții, că săpunul este adus de acasă.

Iată ce spun părinții pe pagina de Facebook ”Părinții cer schimbare”:

Există săpun cumpărat de părinți.”

”Avem săpun pentru ca noi, ca si parinti, cumparam la clasa fiecare… Dna bate campii cu succes… Ce au zis azi la TV despre sapun si dezinfectant este total fals… asta poate sa o confirme majoritatea parintilor.”

”Daca cumparam noi este. Și dezinfectate am fost indrumati sa achizitionam tot noi, scoala nu are bani.”

”In magazine? Da, avem!… Acasa si ducem si la scoala noi ca si parinti… daaa.”

”Parintii cumpara inclusiv hartie igienica.”

”Da, pt ca noi cumparam! Personal, aduc in fiecare luna sapun lichid, servetele umede, servetele uscate, gel dezinfectant si hartie igienica.”

”Haideți să vă raportez eu, stimată doamnă Andronescu, cine cumpără săpun într-o școală cu reputație foarte bună din centrul Bucureștiului, în sectorul 2. Noi, părinții. Haideți să vă raportez eu, doamnă Andronescu, cine se ocupă de curățenia generală în clasă. Noi, părinții, cu materialele cumpărate tot de noi, părinții. (…) Să vă mai raportez, doamnă Andronescu, cine cumpără cretă, hârtie de imprimantă, hârtie igienică? Tot noi, părinții. Deci noi, părinții, ar trebui să vă asigurăm că există apă și săpun în școli. Și v-aș invita, dar știu că nu veți onora invitația, să vizitați toaletele de la parter. Sigur veți ieși în primele 20 de secunde din cauza unui miros infect de urină, neschimbat de ani de zile. Scuza: nu există buget pentru personal suficient care să asigure curățenia”, este mesajul unui părinte, pe republica.ro.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că dotarea școlilor cu apă și săpun, astfel încât să fie evitată circulația virusului gripal, este responsabilitatea directorilor unităților de învățământ și a autorităților locale și a arătat că primul triaj trebuie realizat acasă de părinți. Pe de altă parte, ministrul a precizat, într-o intervenție televizată, că nu a făcut o glumă atunci când a vorbit de șervețele antibacteriene.

Când eu am vorbit de șervețele, am vorbit de șervețele antibacteriene, cu țintă precisă am făcut acest lucru. Că luăm în ironie sau luăm totul ca și când ar fi fost o glumă proastă… nu, nu am făcut o glumă proastă. Dar eu cred că, acolo unde școlile au cerut bani pentru dezinfectante, trebuie să existe și dezinfectante, dar nu aș putea eu garanta acum că există în toate școlile”, spunea ministrul.

Citește și Epidemie de gripă în România. Ministrul Educației anunță că școlile nu vor fi închise: ”Cursurile se suspendă acolo unde este cazul”

Citește și GRIPA ÎN ȘCOLI. Ecaterina Andronescu: Apa și săpunul din școli, responsabilitatea directorului. Acasă e primul triaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.