Evaluarea la clasa a X-a. Ministrul Educației: ”Andronescu nu vine și vrea să facă așa sau așa, este obligația mea să găsesc soluții”

0

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu a renunțat la ideea unei evaluări după clasa a X-a, precizând că este un subiect pe care l-a pus în dezbatere publică și care se va vedea dacă va fi acceptat. ”Andronescu nu vine și vrea să facă așa sau așa, este obligația mea să găsesc soluții”, a spus, marți seara, ministrul.

”Nu există în acest moment o prevedere, însă dacă ne uităm la rezultatele de la Bacalaureat, și acesta a fost motivul pentru care am încercat să aduc în dezbatere publică ideea, rezultatele acestea nu sunt de natură să ne bucure. Și atunci ce facem?

Stăm cu mâinile încrucișate și adunăm, an de an, aceste rezultate sau încercăm demersuri care ar putea să îi încurajeze pe elevi să învețe, să le asigurăm ore remediale pentru cei care nu țin pasul cu programa școlară și poate că, la sfârșitul clasei a X-a, o evaluare care face trecerea de la învățământul obligatoriu la cel facultativ, deși cei care intră în clasa a X-a continuă liceul până la finalizarea lui… sunt lucruri pe care le vom lua în discuție atunci când vom dezbate Legea învățământului”, a declarat Ecaterina Andronescu, la TVR.

Ministrul Educației a adăugat că și-a propus să aducă în spațiul public ”ideile care ar putea să ne ajute să ameliorăm performanțele învățământului românesc”. ”Andronescu nu vine și vrea să facă așa sau așa, este obligația mea să găsesc soluții. Unele pot să fie acceptate, altele pot să nu fie acceptate. Cele care nu vor fi acceptate nu vor fi promovate”, a conchis ministrul.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, anunța, în decembrie, că va dezbate cu profesorii propunerea ca elevii de liceu să susțină o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiți pentru examenul de Bacalaureat. Andronescu spune că motivul propunerii este valul de note mici la examene.

Citește și Ce spun elevii despre evaluarea la clasa a X-a, propusă de ministrul Educației: ”O cârpeală. Este aberant”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.